Teknoloji Haberleri
29/07/2016 20:04

Apple tarafından her ne kadar bugüne kadar otomobil üstünde çalışmalar yapıldığı bilinse de Apple ile ilgili gündeme gelen son bilgiler oldukça farklı bir durum yarattı.

Apple’ın çalışmaları otomobil üretmekten ziyade akıllı ve elektrikli otomobillerin yazılım konusundaki ihtiyaçlarının karşılanması üzerine kurulduğu belirtilirken bu konuda son bilgiler oldukça markaya yakın kaynaklar tarafından piyasaya sunuldu.

Apple tarafından elektrikli bir otomobil üretiminin yapılacağı bugüne kadar gündeme getirilmiş ve marka üzerinden pek çok yeni tartışma yapılmıştı. Fakat bugün gündeme gelen son haberlerde markanın bu alanda çalışma yapma niyetinde olmadığı ve daha çok elektrik ve akıllı otomobil üretmek isteyen kişilere yazılım satmak istediği öğrenildi. Bu bakımdan sadece bir araç ile piyasada var olmak istemeyen Apple, tüm araçlara yazılım satarak daha iyi gelir elde etmek istiyor.

Donanım ekibi, algılayıcı grubu ve yazılım ekibi olarak 3 grup oluşturan Apple bu grupların çalışması ile birlikte araçlarda kullanılacak yazılımları üretecek. Üstelik bir araç üreticisi ile anlaşarak 2020 yılında piyasada olacak bir aracın da oluşturulmasını planlıyor. Bu bakımdan Apple kendi bünyesinde bir araç üretimi planlamazken yazılım ile güçlendireceği araçları piyasaya sunabilir.