Teknoloji Haberleri
16/07/2016 21:15

İnternet dünyasının en popüler markalarından birisi olan Ali Baba Otomotiv sektörüne girmeye hazırlanıyor nokta markanın ilk modeli ise rx5 olacak

E-ticaret sektörüne giriş yaptıktan sonra dünya genelinde popüler bir hale gelen ve kısa bir süre içerisinde en popüler marka haline gelen Ali Baba hedefini otomotiv sektörüne yöneltti. Otomotiv sektöründe yapılacak üretimler ile sahalara giriş yapmaya hazırlanan Ali Baba'nın ilk modelini RX5 olacağı öğrenildi. Yeni model ile birlikte otomobil sektöründe de aynı başarıyı göstermek isteyen Ali Baba Ağustos ayı içerisinde aracı satışa çıkarmaya hazırlanıyor.

İnternet Donatılacak!

Ali Baba üretimlerin gerçekleştirilmesi adına Çin'in en önemli üreticileri arasında gösterilen SAIC ile anlaşma sağlarken, SUV model araç markanın piyasaya girmesini iddialı hale getiriyor. Araç fiyatının ortalama 22 bin 500 dolar olması beklenirken aracın Çin sınırları dışında satışa çıkıp çıkmayacağı ise henüz netlik kazanmış değil.

Aracın en önemli özelliklerinden bir tanesi oldukça kapsamlı internet bağlantılarına ve ödeme sistemlerine sahip olması olacak. Böylece kişilerin otoparklarda, yakıt alımı sırasında ya da yiyecek siparişlerinde direk araçları üzerinden sipariş verebilmesi ve aynı zamanda araçtan çıkmadan ödeme sistemini kullanarak ödeme yapabilmesi mümkün olacak. Bu bakımdan araçta yer alacak yüksek özelliklerin yanı sıra şu anda otomotiv sektörünün kullanmadığı pek çok özellik de araçlara eklenecek.