Teknoloji Haberleri
17/09/2016 11:06

Otomotiv sektörünün önemli markalarından birisi olan Fiat Chrysler tarafından önemli bir duyuru yapıldı.

Otomotiv sektöründe son dönemlerde artan bir geri çağırma durumu yaşanırken, bu konuda Fiat Chrysler de listeye dahil edildi. Bu listeye eklenen Fiat Chrysler, araçlarında yaşanan sorunlar nedeniyle 1.9 milyon araç için duyuru yaptı. Yapılan duyurularda satışı yapılan araçların hava yastıklarında oluşan bir sorun nedeniyle araçların Fiat Chrysler servislerden götürülmesi gerektiği belirtilirken, tüm kullanıcıların duyarlı olması ve güvenlik adına bu işlemlerin yalpasına izin verilmesi istendi.

Güvenlik Sorunu!

Fiat Chrysler tarafından yapılan açıklamalarda Fiat Chrysler modellerinde 3 ölüm ile 5 yaralanma olayının olduğu açıklandı. Yaşanan kazalar sonrasında Fiat Chrysler modellerde yapılan araştırmalarda hava yastıklarından şüphelendiği belirtilirken, araştırmalar ile birlikte artık hava yastıklarında sorun olduğu da kesinleştirildi.

Fiat Chrysler için geri çağırma yapılması ile birlikte 1.9 milyon aracın hava yastıklarında değişiklikler yapılacak.  Özelikle kaza sırasında aracın hava yastıklarının açılması önlenirken, aynı zamanda emniyet kemerlerinde kilitlenme yaşanmıyor. Fiat Chrysler tarafından yapılan satışların 224,860'ının Kanada ve Meksika'da ve 284,051'inin ise Kuzey Amerika dışında satıldığı açıklandı. Daha önce de pek çok otomotiv markası, araçlarda yaşanan hava yastıkları sorunları nedeniyle geri çağırma işlemleri yapmıştı.