"iyi.net" fiyat karşılaştırma …

WhatsApp artık daha güvenli olacak!

Sedat|18 Ekim 2021 0 yorum Süre: 2 dakika

Bir süredir tartışmaya yol açan WhatsApp, sonunda gizlilik ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı. 





Popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, uçtan uca şifreleme sistemini duyurmasından sonra güvenlik için tekrar hareket geçti. Bir süredir güvenilir bulunmayan WhatsApp, yazışmaları kendisi dahil kullanamayacağını açıkladı. WhatsApp, sohbetlerine artık kimsenin erişim sağlayamayacağını belirttiler.

Bununla birlikte WhatsApp, artık Google kullanıcılarının Drive'a Apple kullanıcılarının ise iCloud'a yüklemiş oldukları WhatsApp sohbetinin platformun kendisi de dahil hiç kimse tarafından erişim olmayacağını belirtti. Hali hazırda kullanıcıların bunun için tek yapmaları gereken şey sohbetlerini şifreleme seçenekleri getirmeler. Bununla birlikte 64 haneli bir şifre belirlemeleri. 

Daha önce tartışmalara sebebiyet veren uçtan uca şifreleme sistemini duyurmuş olan WhatsApp, artık hiçbir uygulama tarafından okunmamasını garanti altına alıyor. Bununla birlikte söz konusu sohbetlerin bulut sistemlerde şifrelenmesi halinde üçüncü kişilerin bilgisine açık hale gelmesi son zamanlarda herkesin konuştuğu tartışılan bir konuydu. 

Peki siz WhatsApp uygulamasını güvenli buluyor musunuz?

Kullanıcı yorumları

Cevap yaz

Üye profil resmi