"iyi.net" fiyat karşılaştırma …

LG'den CES 2021'de 48 inçlik bükülebilir OLED ekran!

Sedat|4 Ocak 2021 0 yorum Süre: 3 dakika

Katlanabilir ve döndürülebilir OLED ekranların olasılığı hakkında çok fazla konuşma yapıldı, ancak LG bu yıl CES'te bakın ne tanıtacak..





LG, CES 2021'de 48 İnçlik bükülebilir sinematik OLED ekranı sergileyecek.

LG 48 inç bükülebilir sinematik sesli OLED ekran, herhangi bir hoparlör kullanmadan titreşmelerini ve kendi seslerini çıkarmalarını sağlayan CSO teknolojisine sahiptir.

İNCECİK EKRAN
LG Display, ilk 48 inçlik bükülebilir sinematik sesli OLED (CSO) ekranını CES 2021'den önce tanıttı. Ekran, 1.000R'ye kadar eğrilik yarıçapıyla bükülen ve açılan kağıt kadar ince bir ekrana sahip. 

Ekranı bükmek, kullanıcılara maksimum görüntüleme erişimi sunacak ve özellikle oyuncular için kullanışlıdır. Bükülebilir OLED ekran, herhangi bir hoparlör kullanmadan titreşmelerini ve kendi seslerini çıkarmalarını sağlayan sinematik sesli OLED (CSO) teknolojisi ile birlikte gelecek. LG, önümüzdeki hafta CES 2021'de bu ekranı gösterime sunmayı planlıyor.

LG'nin yeni bükülebilir ekranı, dünyanın ilk 48 inç bükülebilir CSO ekranı olarak lanse ediliyor. YouTube'da, CES 2021'e gelişini gösteren yeni bir video da yayınlandı. Şirket, TV'nin ekranın işlevini etkilemeden 1.000 mm'lik bir yarıçapa kadar büküleceğini iddia ediyor. Bükme yeteneklerinden dolayı normal bir TV gibi düz olarak konumlandırılabilir veya daha sürükleyici bir deneyim için bükülebilir.

YENİLEME HIZI
Esasen ekranı titreten kısım olan ultra ince bir film uyarıcısı var. LG, bu parçanın 9 mm'den 0,6 mm kalınlığa indirildiğini ve ekranın gerçekten ince olmasını sağladığını söylüyor. 48 inçlik bükülebilir sinematik sesli OLED ekran, 0,1 milisaniye yanıt süresi, saniyede 120 Hz yenileme hızı ve 40 Hz ila 120 Hz arasında geniş değişken yenileme hızı aralığı sunacak.

BÜKÜLEBİLİR EKRAN
Ek olarak LG, bükülebilir OLED ekranın düşük seviyelerde mavi ışık yayma ve titreşimsiz olma konusunda onaylandığını iddia ediyor. LG Display TV İş Birimi Başkanı ve İcra Başkan Yardımcısı Dr. Chang-ho Oh, “LG Display'in 48 inç Bükülebilir CSO ekranı, sürükleyici bir deneyim sağlama açısından başka bir seviye üreten gelişmiş teknolojinin kullanımını en üst düzeye çıkardığı için oyun oynamak için optimize edildi. Diğer bir deyişle, oyunculara en iyi oyun ortamını sunuyor” dedi.

Peki sizce bükülebilir olması nasıl avantaj sağlayabilir?
 

Kullanıcı yorumları

Cevap yaz

Üye profil resmi