"iyi.net" fiyat karşılaştırma …

Korona virüs Apple ve Samsung'u da vurdu!

Sedat|27 Nisan 2020 0 yorum Süre: 2 dakika

Korona virüsten etkilenen şirketler arasında onlar da var. Araştırma şirketlerine göre Apple ve Samsung'u kötü günler bekliyor. 





Araştırma şirketleri son yayınladıkları raporlara göre Apple ve Samsung'u bir hayli zor günlerin beklediğini ortaya koydu. 

Teknoloji piyasası denildiği zaman akıllara önemli iki marka olan Apple ve Samsung geliyor. Uzunca bir süredir pazarın zirvesinde yer alan bu iki marka premium olarak nitelendirildiğinde en pahalı telefonları bünyesinde barındırıyor. Bununla birlikte DigiTimes Research tarafından yapılan son araştırmaya göre koronavirüs nedeniyle mobil pazarlarda yüzde 15 oranında düşüş yaşandı. Bu yüzde 15'lik ile birlikte bu sayı 970 milyona kadar düşebilir. Bu düşüşün büyük bir kısmı ise üst segmentlerde gerçekleşecek. 

Salgının maddi yansımasını hali hazırda en çok hissecek olan üreticiler Apple ve Samsung olacak. Söz konusu araştırmayla ilgili koronavirüs salgınından ötürü insanların pahalı telefonlara daha mesafeli hale gelebilir. Çünkü söz konusu salgından insanlar maddi olarak etkilendi. Özellikle Apple telefonlarının bu nedenle büyük bir yara alacağı düşünülüyor. Apple ile ilgili bazı dedikodular da ortaya çıktı. iPhone 12 modellerin biliçli olarak Kasım ya da Aralık ayında satıa sunulabilir. Apple'ın mevcut modellerini satışını bir süre daha devam ettirmek için böyle bir yol seçtiği iddia ediliyor. Tabii bunlar birer iddia. 

Kullanıcı yorumları

Cevap yaz

Üye profil resmi