"iyi.net" fiyat karşılaştırma …

Google verilerine göre vakalar arttıkça insanlar evde kaldı!

Sedat|3 Mayıs 2020 0 yorum Süre: 2 dakika

ABD'li yetkililer çok erken normale dönmeye karşı uyardı.





Google'ın verilerine göre, bu ülkelerin yeni koronavirüs vakaları arttıkça Nisan ayında Brezilya, Japonya ve Singapur'da daha fazla kişi evde kaldı, ABD ve Avustralya'daki insanlar enfeksiyon oranları düzleştikçe parklara ve işlere döndü. Google'ın kullanıcılarının telefonlarından topladığı toplu seyahat modellerinin en son haftalık güncellemesi, Mart ayından bu yana yürürlükte olan kilitleme emirlerine olan itaatsizliğin artmasına, ancak geçen ay yayınlananlara göre daha az ilgi gördü. 

Alfabe birimi tarafından Perşembe günü geç saatlerde çevrimiçi yayınlanan veriler, perakende ve eğlence mekanlarına, parklara, tren ve otobüs duraklarına, marketlere ve işyerlerine yapılan günlük trafiği 3 Ocak-6 Şubat arasında beş haftalık bir süre ile karşılaştırdı.

Singapur, virüsün yayılmasını sıkı temas izleme ve gözetleme yoluyla kontrol etmişti, ancak ulus devlet, göçmen işçi yurtlarındaki salgınlardan sonra 7 Nisan'da kilitlendi.

Singapur'daki park ziyaretleri Nisan ayının ilk hafta sonu yaklaşık yüzde 25 düştü. Nisan ayının son hafta sonu itibariyle yaklaşık yüzde 70 düştüler. Nisan ayının başında sadece yüzde 20 düşüş gösteren işyeri ziyaretleri, geçen haftaya göre yaklaşık yüzde 70 battı.

Barlar, sinemalar ve benzeri mekanlara yapılan ziyaretlerde Nisan ayının sonlarında istikrarlı bir düşüş yaşandı, ancak işyeri ve park ziyaretleri devam etti. 

Kullanıcı yorumları

Cevap yaz

Üye profil resmi