"iyi.net" fiyat karşılaştırma …

Apple, iPhone 12 sayesinde Samsung'u yendi!

Sedat|23 Şubat 2021 0 yorum Süre: 3 dakika

iPhone 12 serisi, Apple'ın Samsung'u yenmesine yardımcı oluyor.





iPhone, dünyadaki en çok konuşulan ve en çok satan akıllı telefonlardan biri olabilir ancak yarışta Apple'ın önünde yer alan diğer şirketler her zaman olmuştur. Samsung, akıllı telefon pazarında sürekli olarak iyi performans gösteriyor. 

Ancak iPhone 12 serisi Apple için önemli bir seri gibi görünüyor. Gartner tarafından hazırlanan bir rapora göre Apple, dünyanın en büyük akıllı telefon markası olarak ortaya çıktı. Gartner'a göre Apple, son çeyrekte yaklaşık 80 milyon akıllı telefon sattı ve bu Samsung dahil diğer tüm markalardan çok daha fazlaydı. Özellikle, 2016'dan beri Apple'ın Samsung'dan daha fazla telefon sattığı ilk kez.

Önceki çeyrekte Apple, yıllık bazda ,9 büyüme kaydetti. Aynı dönemde Samsung'un satışları ,8 düştü. Apple'ın Samsung'un piyasaya sürdüğü büyük bir miktara kıyasla sınırlı sayıda cihaz piyasaya sürdüğü göz önüne alındığında, iPhone 12 ve muhtemelen iPhone 11 küresel olarak oldukça iyi iş çıkardı.

Gartner araştırma raporu, 5G iPhone 12 serisinin piyasaya sürülmesi, Apple'ın 2020'nin dördüncü çeyreğinde çift haneli büyüme kaydetmesine yardımcı oldu. Samsung bu çeyrekte geride kalmış olsa da, tüm yıl sonuçlarında birinciliğini korumaya çalıştı.

Raporda, "Bu markalar küresel pazarlarda daha agresif hale geldikçe Xiaomi, Oppo ve Vivo gibi bölgesel akıllı telefon satıcılarından zorlu bir rekabetle karşı karşıya kaldı" dedi. Samsung, yıllık ,6'lık bir düşüş görmesine rağmen bir numaralı oyuncuydu. Aslında 2020'de Apple ve Xiaomi, büyümeyi gören ilk 5 arasında yer alan tek akıllı telefon markasıydı. 

Apple’ın satışları, Gartner'a göre 2020'de genel olarak %3,3 arttı. Küresel olarak akıllı telefon satışları, Gartner'a göre 2020'nin dördüncü çeyreğinde %5,4 azaldı. 2020'de akıllı telefon satışları ,5 düştü.
Gartner'ın kıdemli araştırma direktörü Anshul Gupta, "Daha fazla 5G akıllı telefonun ve düşük-orta seviyeli akıllı telefonların satışı, 2020'nin dördüncü çeyreğinde pazar düşüşünü en aza indirdi. Tüketiciler harcamalarında temkinli olmaya devam ederken ve bazı isteğe bağlı satın alma işlemlerini ertelese de, 5G akıllı telefonlar ve kamera yanlısı özellikler bazı son kullanıcıları yeni akıllı telefonlar satın almaya veya bu çeyrekte mevcut akıllı telefonlarını yükseltmeye teşvik etti." sözlerine yer verdi. 

Peki siz telefon alırken hangi özelliklere dikkat edersiniz?

Kullanıcı yorumları

Cevap yaz

Üye profil resmi