"iyi.net" fiyat karşılaştırma …

Apple 12 Kişiyi İşten Attı!

Sedat|14 Nisan 2018 0 yorum Süre: 2 dakika

Teknoloji devi Apple gelecekle ilgili planları konusunda sızıntılar yapmaya çalışan 12 kişiyi işten kovduğunu duyurdu...





Konuyla ilgili açıklamada bulunun Apple, "iPhone X'in ayrıntılarını ifşa etmeye ve iOS 12'de mevcut özelliklerin iyileştirilmesine odaklanmak üzere bilgilerin yer aldığı belgeleri, sızdırmaya çalışanları kovmamız gerekti. İşten kovulan bu insanlar sadece işlerini  kaybetmekle kalmayacak, bununla beraber başka hiçbir yerde iş bulamayacaklar. Yine kovulan ve tutuklanan kişiler federal suç hükmü ile hapis cezasına çarptırılabilir ve büyük para cezaları ile karşı karşıya kalabilirler" dedi.

Apple'ın bu tarz sızıntılar ile savaştığı ilk vaka bu değil. Geçtiğimiz yıl, Apple çalışanlarından birinin kızı, iPhone X bilgilerini sızdırdığı için babasının kovulmasına neden  olmuştu. Yapılan sızıntılar "harcanan emeklere zarar" olarak gören Apple, bu şekilde her türlü aksiyonu almaya hazır olduklarını belirtiyor.

Yönetici Greg Joswiak'ın notu ile sona eren açıklama ile Joswiak "Herkes Apple'da elinden gelenin en iyisini yapmak için elinden geleni yapıyor önemli olan 135 bin kişinin yaptıklar ve yaratılan çalışmalar. Bu katkıları onurlandırmak için en iyi yol sızıntı değildir. sözleri ile çalışanlarına uyarıda bulunmayı ihmal etmedi.

Kullanıcı yorumları

Cevap yaz

Üye profil resmi