"iyi.net" fiyat karşılaştırma …

Android 12 güncellemesi çift dokunmayı da aktif edecek!

Sedat|25 Ocak 2021 0 yorum Süre: 2 dakika

Google, aktif olarak test edilmiş ve Android 11'de yer alması gereken Android işletim sisteminin bir sonraki sürümünde gelişticiler Columbus'u getiriyor.





Google, Android 11'in Pixel telefonlar için çift dokunma özelliğini yeniden etkinleştirebilir. Columbus kod adlı bu hareket Android 12'ye yönlendirilebilir.

Google, Android 11 için ilk geliştirici önizlemesini yayınladığında, Pixel telefonlara çift ​​dokunma özelliğini tanıttı. Esasen, kamerayı başlatma, alarmları erteleme, medya oynatmayı kontrol etme ve daha fazlası gibi işlemleri gerçekleştirmek için Pixel'inizin arkasına iki kez dokunabilirsiniz. Ne yazık ki bu jest hiçbir zaman kararlı Android 11 sürümüne ulaşamadı. Şimdi, Google onu yeniden canlandırmaya ve geliştirilmiş bir sürümü yayınlamaya hazır gibi görünüyor.

Google, Android 12'de Columbus kod adlı çift dokunma hareketini dahil etmeye çalışıyor. Liste, onunla aşağıdaki işlemleri yapabileceğinizi bildiriyor: 

  • Google Asistan'ı etkinleştirin
  • Bir ekran görüntüsü alın
  • Medya oynatmayı kontrol etme
  • Bildirim gölgesini açın
  • Son uygulamalar görünümünü açın

Görünüşe göre Columbus, Pixel kullanıcıları için kullanışlı bir özellik olacak ve Google'ın daha fazla eylem için programlanabilir hale getirecek. İyi haber şu ki, bu özellik bildirildiğine göre Android 11'de olduğundan daha iyi hale geliyor. Görünüşe göre, herhangi bir yanlış dokunuştan kaçınmak için yalnızca sağlam dokunuşları kaydedecek. Telefonunuzun arkasına iki kez dokunmaktan hoşlanmıyorsanız, bunu tamamen devre dışı bırakabilirsiniz. Çok yakında çift dokunma ve diğer Android 12 özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinmeyi bekleyebilirsiniz. Google, geçen yıl Şubat ayında Android 11 için ilk geliştirici önizlemesini yayınladı, bu nedenle yeni işletim sistemini yalnızca birkaç hafta içinde duyabiliriz. Çift dokunma uzun süredir iPhone cihazlarda etkin. 

Peki siz çift dokunma özelliğini önemsiyor musunuz?

Kullanıcı yorumları

Cevap yaz

Üye profil resmi