"iyi.net" fiyat karşılaştırma …

16 GB iPhone'a Google Dokunuşu

Sedat|8 Ağustos 2016 0 yorum Süre: 2 dakika

iPhone modellerinde yer alan 16 GB'lık versiyon pek çok kişinin depolama konusunda sorun yaşamasına yol açarken Google Fotoğraflar uygulaması üzerinden kullanıcılara önem





Günümüz üreticileri depolama alanlarına arttırmaya çalışsa da Apple tarafından üretilen iPhone modellerinde 16 GB versiyonlarının üretimi hala sürdürülüyor. Ucuz olan modeller kullanıcılar tarafından da ilgi görürken yaşanan bu durum pek çok kullanıcının ilerleyen dönemlerde depolama sorunu yaşamasına neden oluyor.

Telefonlarda yüksek çözünürlüklü kayıtların yapılabilmesi depolamanın kısa süre içerisinde azalmasına yol açarken bu durumdan kurtulmak isteyen kişilere Google önemli bir seçenek sunmuş durumda.

Bulut Depolama İmdada Yetişiyor

iPhone kullanıcılarının fotoğraflar uygulamasını kullanması halinde fotoğrafların otomatik bir şekilde fotoğraflar uygulamasında yer alan bulut sunucuda depolanması ve böylece depolama alanından yüksek bir oranda tasarruf edilmesi sağlanıyor. Ayrıca yedeklenen fotoğraflar telefonun hafızasından silindiği için de telefonda fotoğrafların yer kaplaması önleniyor. Bu durum ayrıca fotoğrafların güvenliği için de oldukça önemli. Telefonun bozulması ya da zarar görmesi halinde bu sunucuda depolanan fotoğraflara istenilen her platform üzerinden ulaşmak mümkün. Şu an için benzer bir imkan Apple tarafından sunulmuş olsa da 5GB ile sınırlandırılan alan kullanıcılara yeterli gelmiyor. 

Kullanıcı yorumları

Cevap yaz

Üye profil resmi