"iyi.net" fiyat karşılaştırma …
Oyun Konsolu Forumu (toplam 21 konu)

Emircan Varan

Playstation 4 mü XBox One mı ?

Emircan Varan - 12 Haziran 2013 10:18

Abim New York'tan gelecek. Gelirken PS4 ya da XBox One isteyeceğim. Hangisi daha iyidir karar veremedim. Bestbuy'da ön satışta PS4 400 dolar XBox one 500 dolar. Hangisi daha iyidir ? Yardımcı olabilecek olan ? Acill
  • LaForza

    LaForza - 12 Haziran 2013 11:00

    Oyunlardan ziyade benim için rahatlık önemli. O yüzden e3 fikrimi değiştirmez. Xboxın gamepadleri daha iyi ve ergonomik. Elime cuk diye oturuyor. S ırf XBoxun vazgeçilmezi FORZA MOTORSPOT için bile tercihim Xbox one olur
    Cevap ver109
    • Kerem

      Kerem - 12 Haziran 2013 15:23

      Kardeşim sen Xbox One'ın kolunu ne zaman eline aldın da denedin de elime cuk diye oturuyor diyorsun? 360 ile çok farkları yokmuş sen ondan memnunsun zaten belli de ama Ps4 kolunun neler yapabileceğini biliyor musun? Bir, hareketlerini kaydedicek yani odada yürürken oyunda da yürüyor olcaksın. İki, kolda hoparlörler olcak yani ev sistemin falan yoksa sesi çok daha yakından duyabileceksin. Üç, kolda paylaş butonu bile var. Ps3 sahibi biri olarak bilirim oyundaki başarılarımızı sosyal medyada paylaşmak istiyoruz, seni bilemicem ama genel olarak hava atma anlamında bile bi yarış var ve herkes profilinde aldığı skorları falan paylaşıyor. Ps4'ün butonunda bu paylaş butonu olduğu için oyuncular rahatça paylaşabilecek. Başka bir mesele ise kol beğenmiyorum diye o konsolu beğenmemek yanlış bir düşünce. Kolu ergonomik değil mi? Git başkasını al, bir sürü uyumlu kol satılıyor özellikle Logitech markasını öneririm. Son olarak E3 kimsenin fikrini değiştirmeye çalışmıyor orası objektif bir platform beğenirsin beğenmesin bu sende biter :)
      Cevap ver96
    • Lenor

      Lenor - 12 Haziran 2013 15:33

      Rahatlık için oyun konsolu alan ilk sen varsın sanırım :D İlk defa böyle bir şey duyuyorum :) Oyun konsolu oyunlar için alınmaz mı anlayamadım? :D
      Cevap ver53
    • LaForza

      LaForza - 12 Haziran 2013 15:43

      Ben PS3 de kullandım ama XBox 360ın gamepadinin kullanımı kesinlikle çok daha rahat. Ayrıca oyunlarını daha çok beğeniyorum. Zevkler tartışmaya açık değil. Herkes PS fanatiği olmak zorunda da değil
      Cevap ver94
    • Kerem

      Kerem - 12 Haziran 2013 15:48

      Kimse fanatik olmak zorunda değil, kimsede seni fanatik yapmaya çalışmıyor zaten. Demek istediğim bir oyun konsolu alırken baz aldığın kriterler yanlış. Sırf kolu rahatmış diye ben bunu alıyorum olmaz çünkü kolunu beğenmezsen değiştirme şansın var. Ama sadece oyunları için bunu tercih ediyorum diyorsan o zaman kimseye seni yargılamak düşmez bilmem anlatabildim mi?
      Cevap ver48
    • LaForza

      LaForza - 12 Haziran 2013 15:51

      Gamepad rahatlığı neden önemli olmasın? Neyle oyun oynuyoruz saatlerce? 2.si XBox oyunlarını daha çok beğeniyorum. İnternet zaten birçok kişinin evinde var. Yoksa ona göre düşünür alırlar. Bu benim fikrim. Hatta paranız varsa ikisini de alın. Ne diyim...
      Cevap ver74
    • Kerem

      Kerem - 12 Haziran 2013 16:01

      Kol rahatlığı önemli, ama bu oyun konsolu daha üstündür dedirtecek kadar önemli değil. Sen hazır toplanmış tam donanımlı bir bilgisayar alırken bunun mouseu çok rahatsız ben bunu almicam der misin? Beğendiysen sistemini alırsın mouseu sonra değiştirirsin. Bu da aynı mesele. Ben alacaktım ikisini ama Microsoft'un yaptığı yorum çok sinirlendirdiği için One'ı kesinlikle almamaya karar verdim bende zaten 360 da var PS3'te bu yüzden karşılaştırmasını ben de yapabilecek donanıma sahibim. İnterneti olmayan ev var mı? Tabiki de var. Hadi internetin olsa bile kesilir birçok şey olur TTNET çok mu kaliteli sanki haftalardır internetsiz kaldığımı bilirim. Vınn al dersen de niye fazladan para veresin ki derim. Xbox oyunlarını beğeniyorum diyorsan zaten ben buna yorum yapamam zaten PS4'e gelen oyunların eminim 95%i zaten One'a da gelecek. One'a gelenlerin bazıları PS4'de gelmeyecek bu yüzden oyun seçimine kimse bir şey diyemez zaten o tamamen kişisel bir mesele.
      Cevap ver56
    • LaForza

      LaForza - 12 Haziran 2013 16:03

      Ben illaki bunu al kardeş demedim zaten. Benim için oyunlar önemli dedim. Yoksa tabi ki sadece gamepad rahatlığı bir ürünü seçmede yeterli bir sebep değil.
      Cevap ver32
    • Emircan Varan

      Emircan Varan - 12 Haziran 2013 16:07

      Arkadaşlar oyun tercihleri kişiden kişiye değişir de ps4ün özellikleri daha iyi gibi duruyor
      Cevap ver45
    • Orkun

      Orkun - 12 Haziran 2013 16:57

      Kerem sanki Sony'de çalışıyo :P
      Cevap ver156
  • Ahmet Ertürk

    Ahmet Ertürk - 12 Haziran 2013 11:07

    Xbox One gamepad'i harika olmuş, Ps4'ünkini hiç beğenmedim. Xbox one Kinect olacağından fiyatı ps4'ten daha pahalı. Şu an için bence ps4 bir adım önde yine de
    Cevap ver65
  • Hero

    Hero - 12 Haziran 2013 11:12

    Sony ps4 donanım olarak xboxdan önde. Eski oyunları da çalıştıracak. Xbox diyenleri anlamıyorum. Ayrıca Xbox one özellikleri cezbedici değil. Televizyon da izlenebilecekmiş. Bize ne? Oyuncu insan TVyi ne yapsın. Asıl amacınız oyun oynamaksa PS4! En önemlisi de xboxta oyun oynamak için online olmak zorundasın. İnternet olmadan oyun oynayamazsın yani. O yüzden kesinlikle ve kesinlikle playstation4 almalısın kardeşim
    Cevap ver57
  • Sertaç Yar

    Sertaç Yar - 12 Haziran 2013 11:26

    E3'te tanıtıldığı kadar sana kısaca farklarından bahsedeyim. Öncelikle Xbox One'ın büyük bir dezavantajı var: Her zaman için internet bağlantısını gerektirmesi ve Microsoft hala bu kararının arkasında. Online veya multiplayer oyunlar oynarken bunu anlayabilirim ama normal Single Player campaignde neden internet bağlantısı gerektiriyor bunu anlamış değilim. PS4'te ise internet zorunlu tutulmamış bu PS4'un ilk avantajı.

    PS4'un ikinci avantajı ise önceki PS'kerde çok severek oynadığın oyunları PS4'te de oynayabilmen. Bazı kült ve klasikleşmiş oyunlar vardır ne kadar iyi grafiklileri çıksa bile oyuncular hala o klasikleşmiş oyunlardan vazgeçemezler ve her oyunncunun böyle vazgeçemeyeceği oyunlar bulunur. PS2 veya 3'te oynadığın bu oyunları PS4'te de oynayabilmen yine bence önemli bir artı. PS4 kullanıyorsan arkadaşlarınla oyun takas edebilmen çok kolay. Cdleri rahatlıkla değiş tokuş edebilirsin ama Xbox One'da Xbox Live'da 30 günden fazla listende bulunan arkadaşlarınla sadece değişim yapabilirsin ve sadece bunu 1 kez yapabilirsin ki çok büyük bir eksi One için.

    PS4'ün diğer artısı ise ram tipi. Her iki konsolda da 8 GB ram var ama Xbox One DDR3 Ram kullanırken PS4 DDR5 Ram kullanıyor. Olmuşken en iyisi olsun yani değil mi?

    PS4'ün tek ve tek eksisi ki bu Sony'nin suçu değil, hepsi Microsoft'un başından çıkıyor, bazı oyunların sadece Xbox için yapılması yani bu oyunları PS'de oynaman mümkün değil, mecburen Xbox alman gerekir.

    Fiyat açısından da PS4 önde. Xbox One Kinect ile birlikte geleceği için daha pahalı ki insanlar bunu almak zorunda değil, opsiyonel tutulmalıydı bence.

    Kısaca bahsediyim dedim uzun oldu ama sanırım aradaki farkı açıklayabilmişimdir. Ben PS4'ün önsiparişini haftaya falan vermeyi düşünüyorum, bence sen de kararını PS4'ten yana kullan.
    Cevap ver85
    • Emircan Varan

      Emircan Varan - 12 Haziran 2013 15:58

      Kesinlikle daha avantajlı. Sağolasın...
      Cevap ver24
  • Tuncer_Uncharted

    Tuncer_Uncharted - 12 Haziran 2013 11:29

    PS4ü seçmek için birçok neden var. En önemlileri şunlar:
    1. PS4ün fiyatı daha ucuz
    2. PS4te eski oyunları oynayabileceksin. (ps2-ps3)
    3. PS4te oyun oynamak için internet bağlantısına gerek yok; ama XBox Oneda oyun oynamak için illaki online olman lazım.

    Sırf xboxta online olma zorunluluğu bile ps4 almak için cazip bir neden. Karşılaştırmaya değmez: Playstation 4, XBox'ı resmen ezdi.
    Cevap ver56
  • Lenor

    Lenor - 12 Haziran 2013 12:57

    Sadece oyunlarının kalitesine bakarsak bile PS4 ezici bir güce sahip. PS4 alacağım ben :)
    Cevap ver44
  • Kerem

    Kerem - 12 Haziran 2013 14:55

    Microsoft'un yaptığı yoruma bakalım: "Xbox One için internetiniz yok mu? O zaman 360 alın!". Bence sorduğun sorunun cevabı çok basit Emircan.
    Cevap ver83
    • Sertaç Yar

      Sertaç Yar - 12 Haziran 2013 15:44

      Fazla müşteri kaybedecek Microsoft bu yorumuyla. Online oynayamıyorsan bu makineyi alma ama zaten offline makinemiz var bunu al diyen bir zihniyeti anlayamıyorum. One oyunlarını 360 nasıl çalıştırsın. Hadi internetin var olsun illede 24 saatte bir girmen gerekiyor yoksa kilitleniyor. Nasıl bir şeydir bu anlamadım, hiç mi internetimiz gitmeyecek, hiç mi interneti olmayan evlere turnuvalar için ziyarete gidemicez? Tamam böyle bir karar verirsin ama bu kadar da arkasında durmak ve arkasından bu yorumu yapmak valla diyecek bir şey bulamıyorum. Oyuncular daha çok topa tutar Xbox'ı...
      Cevap ver80
    • Emircan Varan

      Emircan Varan - 12 Haziran 2013 15:58

      Playstation kullanıcılarını daha çok düşünüyor. Microsoft resmen umrumuzda değilsiniz, beğenen alsın demiş...
      Cevap ver33
  • Emircan Varan

    Emircan Varan - 12 Haziran 2013 15:56

    Arkadaşlar öncelikle yorumlarınız için teşekkürler. XBox internetsiz oynanmaması çok kötü olmuş. La Forza, evet evde internet var birçok kişide ama yazlığa gittiğim zaman hatta anneanne babaanne ziyaretlerinde de internet olmayan yerlerde de oynayabilmek benim için önemli. Tuncer_Uncharted ve Sertaç Yar'a teşekkürler. Çok iyi açıklamışlar durumu. Kararımı verdim sayılır ;)
    Cevap ver32
  • Haluk Yalçınkaya

    Haluk Yalçınkaya - 12 Haziran 2013 16:10

    Playstation'a Türkçe oyunlar da gelecekmiş. XBoxda öyle bir şey olacağını sanmıyorum
    Cevap ver22
    • Orkun

      Orkun - 12 Haziran 2013 17:07

      İngilizce olsun fenamı, bikaç kelime öğrenirsiniz :)
      Cevap ver82
  • Tuncer_Uncharted

    Tuncer_Uncharted - 12 Haziran 2013 16:20

    Rica ederim. PS4'e Gow 4 ve Ucharted 4 gelse süper olurdu. Şu an olan oyunlardan Destiny, Kill Zone ve Call of Duty Ghosts muhteşemler!
    Bir göz atın http://tr.playstation.com/ps4/games/
    Cevap ver22
  • Sertaç Yar

    Sertaç Yar - 19 Haziran 2013 17:01

    Sırf Halo için X-box One alınabilir aslında trailerlardan harika duruyor. One oyunları çok sağlam geliyor valla.
    Cevap ver53
  • Turgut Eşili

    Turgut Eşili - 19 Haziran 2013 18:27

    ps4 of course!
    Cevap ver24
  • Hero

    Hero - 11 Temmuz 2013 17:43

    Xbox one paketinden kulaklık çıkmayacakmış. PS4te var. Al sana bir neden daha. Gerçi microsoft online oyun oynama zorunluluğunu iptal etti, 2. el oyun kısıtlaması da kalktı ama cimriler cimri
    Cevap ver12
  • tekno kaptan

    tekno kaptan - 31 Ekim 2013 06:32

    tabiki turkiye icin ps4 kullanmalisin
    Cevap ver22
  • Monster Biri

    Monster Biri - 31 Aralık 2013 11:42

    Kinect'in yetenekleri ve PC yazılımları ile ayrıca kazandığı yetenekleri ile yapabilecekleriniz müthiş. Sırf bu yeni nesil Kinect için bile XBox One almayı düşünüyorum. Youtube'dan falan videolarını bulup izleyin. Gelecekte neler yapılabileceğine dair biraz hayal gücünüzü kullanın.
    -
    Mesela şu programın resmi sayfasındaki kısa videoya da bir bakın.
    http://www.faceshift.com/
    Cevap ver30
    • Hüseyin Bağbozan

      Hüseyin Bağbozan - 11 Haziran 2014 18:29

      Müthiş gerçekten. Dediğin gibi ileride neler olacak kim bilir. Kinect ile hologram da yapılır bence :) ve o hareketleri biz kontrol yaratırız falan.
      Cevap ver10
  • beyza burunguz

    beyza burunguz - 9 Ocak 2014 13:59

    Acikcasi , XBOX kullanicisi olarak , XBOX sadece internet ile calisabilir diyen kisilerin mesajlarini hayretle okumaktayim.. Bircok oyunun kampanya, yani hikaye kismini internetsiz oynarsiniz tabiki, sadece multiplayer kisimlarinda internete ihtiyac oluyor veya update gerekirse, ki bu PS4 veyaPS3 icin de gecerli.. buarada kendimi xbox kullanicisi olarak gosterdim ama PS3 de var , ama xbox daha samimi ve kolay kullanimi, her ikisi de guzel , birini secmek gerekirse, microsoft'un Xbox derim, tum dunyada bir numarada suan, turkiye geriden izliyor ama cogaliyor gittikce--- ayrica iphone veya windows 8 kullanicisiysaniz , xbox menusu size cok kolay gelecek, gayet app kullanir gibi bir menunuz oluyor, youtube ve bircok app. kullanimi cok rahat guzel, tabi bu ozellikler icin dogal olarak internet gerekiyor.
    ama temel oyun oynamak icin internetsiz de kullanirsiniz tabiki...
    Cevap ver32
    • Moriarty

      Moriarty - 9 Ocak 2014 15:28

      Öncelikle ben de Xbox tercih ederdim kişisel ihtiyaçlarıma daha fazla hitap ettiğini düşünüyorum fakat hangisi daha iyi tartışmasınada girmeyeceğim.
      --
      Neyse bunu bir kenara bırakalım, hayrete düşecek bir şey yok aslında şimdi baktım burada şikayet edenler 7 ay önce girmişler mesajlarını ve o zaman diliminde daha konsol çıkmayı bırak biraz konseptteydi ve fotoğrafları bile yeni yeni basına sızıyordu. Ayrıca Xbox konseptinde online olma zorunluluğu vardı hatta hikaye kısmında bile. Tepki yağınca bu konseptten vazgeçtiler. Onca konsola para veren ve ciddi oyun oynamak isteyen kişilerin zaten internet bağlantısı olacağı için bu kadar tepkiye bence gerek yoktu ama bir arkadaş ttnetin bazen günlerce süren internet kesintilerinden bahsetmiş bu konuda haklı çünkü internet sağlayıcılarımıza güvenmek biraz zor.
      --
      Dünyada bir numara olayına gelince dediğiniz ne doğru ne yanlış. Herkese göre değişen bir şey bu. Öncelikle PS4 3 milyon satmışken aynı zaman dilimi içerisinde Xbox 2 milyon satmış. Hangisi bir numara tartışmasını gereksiz buluyorum çünkü iki marka ve iki konsol zaten başarılarını kanıtlamışlar ve insanlar oyun ve gamepad tercihlerine göre kişisel karar veriyorlar çünkü herkes neyi istediğini zaten biliyor ve ona göre alıyor. Her iki satış rakamıda çok etkileyici zaten tam olarak kaybeden yok bu tatlı rekabette. Her ikisini de kazanan olarak görüyorum. Ps4'ün stoğu birçok ülkede bitmiş mesela yakında Xbox'ta biter almak isteyenler beklemek zorunda kalacak mecbur.
      Cevap ver21
  • egecan yildirim

    egecan yildirim - 14 Ocak 2014 23:50

    Xbox one Türkiyede yok. PS4 desen geldi ama oyunları var sadece. cihaz yok
    Cevap ver10
Bu konuyla ilgili yazacak birşeyleriniz mi var?