"iyi.net" fiyat karşılaştırma …
Dijital Fotoğraf Makinesi Forumu (toplam 52 konu)

Neşe Ertürk

fujıfılm hs30 nasıldır?

Neşe Ertürk - 10 Haziran 2013 09:31

Merhaba dün fotoğraf makinesi almak için biraz dolaştım.Ancak hiç beklemediğim ve aklımda olmayan bir makine ile karşılaştım.Fujıfilm hs30... Özellikleri çok hoşuma gitti ekstra lens gerektirmemesi ve makro çekimleri çok iyi yapması beni cezbetti.Fakat fujıfilm markası ne kadar kullanışlıdır?
  • Cihat Sarıel

    Cihat Sarıel - 11 Haziran 2013 14:29

    Fujifilm eski ve iyi bir marka olmasına rağmen güncel modellerini çok bilmiyorum. Sadece iki kere iki farklı modelini kullanma şansım oldu. Dslr like makinelerdi modellerini tam hatırlamıyorum ama 400tl civarındaydı iki makinede. Ve ben hiç beğenmedim. Fotoğraf kalitesi idare etse de makinelerin gövdesi ve lcd ekranları çok kötüydü. Malzeme kalitesi çok kötü ve kullanımı da hoşuma gitmemişti.

    HS30'u hiç kullanmadım görmedim dahi. Ancak forumlarda duyduğum kadarıyla başarılı bir modelmiş. HS30 alıp dslr kullanan profesyonellere kafa tutmaya çalışan kendini bilmezlerin meşhur ettiği bir model :) En dikkat çekici özelliğinin zoom olduğunu söylüyorlar bu arkadaşlar. Açıkçası kullanım amacına göre düşündüğümde onlar da haklı. Youtube da videolara baktığınız zaman bu tarz zoom makinelerle gayet güzel ay fotoğrafları ve videoları çekildiğini görürsünüz. Bunu bir dslr makine ile yapabilmek için en az 400mm odak uzaklığına sahip bir lens almanız gerekir bu da 2000tl den aşağı değildir. Aynı şekilde siz de makro özelliğini beğendiğinizi söylüyorsunuz bunun için de orta karar bir makro özelliği olan lens almanız gerekecek bu da 600-700tl den aşağı değildir. Yani kısacası eğer kullanım amacınıza yönelikse HS30 bence onu almalısınız. Sizi ekstra masraftan kurtarır. Zoom da yaparsınız makro da çekersiniz ancak bunlar hiçbir zaman bir dslr makine ve iyi bir lensle çekilen kareler kadar başarılı olmaz. Yine de bence sizin bu tarz bir makine almanız daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Canon sx50 ve Panasonic fx150 öneririm.
    Cevap ver00
  • Monster Biri

    Monster Biri - 21 Haziran 2013 11:29

    Ürün yelpazesi içindeki en başarısız imaj kalitesi veren modellerden birisi. Bu açığını içine konulan güzel gövde ile dıştan müşteriyi avlamak amacı ile kurtarmaya çalışmış Fujifilm. Aldığının ertesi günü, ilk haftası, 1 ay sonra elden çıkartmaya çalışan epey insan gördüm forumlarda. Yine forumlarda gördüğüm kadarı ile teknomarketlerde Fujifilm'in promotör denen satış elemanlarının bu HS serisi makinaları satmak için müşterilerin önünde makina ile türlü cambazlıklar yaptıklarını da o kadar çok gören ve yazan oldu ki... Ayrıca Fujifilm Türkiye resmi sitesine de girerek ürün hakkında bilgi almayı denemenizi öneririm, mümkün ise ! Yaklaşık 5 aydır Fujifilm Türkiye'ye bu konuda gerek facebook'tan ve gerekse e-posta yolu ile şikayette bulunduk ama 5 ayda sitelerine ülkemizde sattıkları güncel modeller hakkında Türkçe bilgi ekleyemediler ! Sizce neden olabilir bir düşünün. Teknomarketlerde ürünü müşteriye yutturmak için promotörlere para ödeyerek müşterinin gözünü boyayıp, bir nevi kandırarak ürünü satmasını bildikleri ortada. Peki neden müşterisine biraz saygı gösterip sitesinde satmakta oldukları ürünler hakkında bilgi bulunması konusunda çalışmamaktadır ?!
    Cevap ver40
    • Emre

      Emre - 27 Haziran 2013 17:42

      Merhaba. Dediklerine katılıyorum. Şişirme gövde ve özelliklerle bu ürünleri satmaya çalışıyorlar. İnsanları da hep lens konusunda vuruyorlar. Dslr alıp ne yapacaksın bir dünya lens almak zorundasın çok pahalı falan diye kanlarına giriyorlar. Bir nebze olsun yine haklılık payı var bu durumun ama yine de gidip 1000tl verip bu tarz ürünler özellikle de Fujifilm'in bu serisini almak gerçekten çok mantıksız. Eğer lens ile uğraşmak istemiyorsanız gidin başka bir markanın dslr like modellerine bakın 600-700e alın geçin çok istiyorsanız. Bunları profesyonel makine sananlara üzülüyorum. Ne yapsınlar bilmiyorlar araştırmadan alıyorlar. En iyisi bu tarz sitelerde biraz araştırma yapmak. Soru sormak bilgi almak. Saygılar
      Cevap ver30
Bu konuyla ilgili yazacak birşeyleriniz mi var?