"iyi.net" fiyat karşılaştırma …
Cep Telefonu Forumu (toplam 855 konu)

Kerem

Samsung Galaxy S4 Zoom VS Nokia Lumia 1020

Kerem - 6 Eylül 2013 16:12

Bu iki telefonu kapıştıralım arkadaşlar. Her ne kadar Lumia 1020 şu an Türkiye'de satışta olmasa da belki yurt dışından alan arkadaşlar olmuştur. Sizce hangi telefonun kamerası daha kuvvetli? Bu iki telefonu uygulama, işlemci gibi özelliklerine değilde sadece kamera ve fotoğraf performansına göre karşılaştırırsak sevinirim. Android ve Windows Phone 8 karşılaştırması yapmak mantıksız zaten. Ben de biraz araştırıcam bu iki telefonun kamera ve zoom performanslarını. Bulduklarımı sizlerle paylaşırım.
  • Lenor

    Lenor - 9 Eylül 2013 13:53

    S4 Zoom'un optik zoom lensi çok daha güçlü bence ve özellikle yakın çekimlerdeki performansı çok daha iyiymiş. Bizzat elime alıp S4'üm ile karşılaştırma yaptım (arkamda sıra bekleyen sinirli kalabalık bana küfrederken bunu başarmam inanılmaz) tabii S4 ile karşılaştırman ne alaka diceksiniz ama elimde o var ne yapiyim. Lumia 1020 olmadığı için onunla karşılaştıramadım ama 1020'nin karanlıktaki fotoğraf kalitesi ve genel fotoğraf kalitesi daha iyiymiş sadece en yüksek çözünürlüğe ulaşmak için bilgisayardan ve telefondan manuel ayar yapmak gerekiyormuş. Kişisel tercihe kalıyo yani sanki. Ben S4 Zoom'u seçerdim çünkü hem DSLR makinemin macro lensi yok hem de S4 zaten yakın çekimde netleyemiyor. Genelde yakın çekimleri daha çok yaptığım için S4 Zoom kişisel ihtiyaçlarıma daha çok cevap verir. Ama elime aldım çok rahatsız edici gövdesi var onda oyun oynanmaz :/ Lumia 1020 çok daha pürüzsüz duruyor.
    Cevap ver10
  • Serkan Demir

    Serkan Demir - 9 Eylül 2013 14:04

    Lumia 1020'de 41 megapiksel çözünürlük var evet ama çekilen fotoğraflar otomatikman 5 megapiksel gibi bir çözünürlüğe düşüyor. Bu telefondan değiştirilebiliyormuş olurda 1020 alırsanız düşük çözünürlüklü fotoğrafı görünce panik olmayın yani. Her iki telefonunda incelemelerini okudum özellikle çekilen fotoğraflarını karşılaştırdım bana S4 Zoom'un genel performansı daha iyi gibi geldi ama 1020'nin çektiği fotoğraflar da gerçekten muhteşem. S4 Zoom ile kafe gibi iç mekanlarda çekilen fotoğraflar 1020'ye oranla biraz karanlık ama bence S4 Zoom'un genel fotoğraf kalitesi daha iyi.
    Cevap ver32
  • Emre Tan

    Emre Tan - 9 Eylül 2013 14:18

    Lumia 1020 biraz daha profesyonel işi, S4 Zoom otomatik ayarlarda bile iyi fotoğraf çekebiliyorken Lumia 1020 otomatikte o kadar güçlü değil ama manuel özelliklerine girdiğinizde (içinden çıkabilirseniz) S4 Zoom'dan çok daha kaliteli fotoğraflar elde edersiniz. Evet S4 Zoom lensinden de dolayı makro olarak daha iyi kullanılabilecek bir makina ama Lumia 1020'nin seçeneklerinin verdiği özgürlüğü S4 Zoom veremiyor. 1020'nin seçenekleri çok karmaşık ama eminim DSLR makinalarla biraz oynayanlar Lumia 1020'nin üstesinden de rahatça gelirler. Hem almak isteyenler fark edeceklerdir ki Lumia 1020, S4 Zoom'dan çok daha ucuz ama AT&T fiyatı işte unlock etmek için pasaporta geçirmek için belki de daha da pahalıya gelebilir bilmiyorum. Türkiye fiyatı yüksek olur büyük ihtimal. Son olarak Nokia, Lumia 1020'yi almak için 41 neden başlıklı bir afiş hazırlamış. Afiş İngilizce haberiniz olsun, işte linki: http://cdn.conversations.nokia.com.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2013/07/Lumia-1020-Infographic.png
    Ben kısacası Lumia 1020'yi alırdım, gece çekimlerini ve fotoğrafların çözünürlüğünü çok beğendim.
    Cevap ver00
  • Orkun

    Orkun - 9 Eylül 2013 18:23

    Lumia 1020'nin çekim modlarını sağlam buldum, her şey ekrandan ayrı bir menüye geçmeden yapıyorsun ama modların ve menülerin karmaşıklığı alışmayı zorlaştıracaktır ve özellikle hareketli çekimlerde sorun oluşturabilir. Galaxy S4 Zoom'un hareketli çekim modu gerçekten çok iyiymiş fışkıran suyun fotosunu çekmiş o damlalar tek tek sayılıyor resmen gerçekten çok iyi. Hareketli çekim benim için fazla önemli değil, zoom ise bir yere kadar macro lens ile dslr alırım daha iyi ama dışardayken kafede fln arkadaşlarla foto çekinmek istediğimde kullanmak istediğim telefon çektikleri fotoğrafları karşılaştırarak kalitesini daha çok beğendiğim Lumia 1020 olurdu. İnsanların asıl ihtiyacı olan şeye göre değişiklik göstereceği belli. Çicek böcek fln çekmek isteyenlere S4 Zoom daha iyi olacak gibi duruyor.
    Cevap ver11
Bu konuyla ilgili yazacak birşeyleriniz mi var?