"iyi.net" fiyat karşılaştırma …
Cep Telefonu Forumu (toplam 855 konu)

iyi.net

Çin’de Nokia N1 Kalmadı!

iyi.net - 19 Ocak 2015 13:32

Kasım ayında yayımlanan ve 7 Ocak 2015 tarihinde de ilk kez Çin pazarında satışına başlanan Nokia’nın Android işletim sistemine sahip tableti N1!'in, adeta ünyada azalan tablet satışlarına inat ülkede tükendiği açıklandı. Karaborsaya düşer mi düşmez mi bilinmez ama Nokia N1’in olağanüstü ilgi gördüğü bir gerçek.Nokia N1’in buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz haberde detayları yer alan satışa çıkış gününe dair verileri büyük sansasyon yaratmıştı. Satışa çıktığı andan itibaren sadece 4 dakika içinde 20 bin adet sattığı belirtilen modelin gördüğü ilginin devamı da gelmeye devam ediyor.Nokia N1 modelinin ikinci partisi de tükenirken sonraki partinin 22 Ocak’ta geleceği açıklandı. Finlandiyalı şirketin 22 Ocak’taki satışların öncesinde ön siparişleri toplamaya başlayacağı ifade edildiNokia N1, iPad mini’ye benzerliği ile dikkat çeken bir model. Android işletim sistemi ile gelmesi ise şüphesiz en dikkat çeken ikinci özelliği. Dünyanın en büyük pazarı konumunda yer alan Çin’de gördüğü yüksek ilginin önemli bir boyutu ise oldukça agresif bir fiyat etiketi ile gelmesi.Giriş seviyesi için 1599 yuan yani 259 dolar fiyatla satılan ürünün Şubat ayında da Avrupa pazarına adım atacağı biliniyor. İlgili modelin Avrupa’da ne denli ilgi ile karşılanacağı merakla bekleniyor.
  • Mustafa Altıok

    Mustafa Altıok - 19 Ocak 2015 17:06

    Nokia n1 tablet tasarlayan ve ureten Foxconn şirketidir. Nokıa ile anlaşma yapılarak nokıa'nın ismini kullanmaktadır .satılan cihaz başına nokıa'ya lisans ücreti ödemektedir.Ancak Nokia kalite kontrol aşamasında belli standartların karşılanmasını talep ettiği için cihaz nispeten kalitelidir.
    Cevap ver00
    • Umut Mutlu

      Umut Mutlu - 19 Ocak 2015 17:07

      tasarlayan nokıa muhendisleri fabrikaları sattıgı için birde anlaşma geregi bu şirkete tasarladıgı cihazı ürettirdi apple da böyle yapıyor
      Cevap ver00
Bu konuyla ilgili yazacak birşeyleriniz mi var?