"iyi.net" fiyat karşılaştırma …

Takip et Karşılaştır

5%70

70
%60 bu ürünü tavsiye etti.

Ürün için fiyat bulunmadı.

Arkadaşlar telefonu ben seçmedim öncelikle onu söyleyim :) Büyük abim (kendisi pek marka falan bilmez) bu telefonu almış bana. İlk akıllı telefonum. Açık konuşayım hediye olarak aldığım için tercih benim değildi. Büyük ihtimalle ben başka bir markanın…

Sezai Yurdakul Sezai Yurdakul Tümünü oku

En faydalı olumlu yorum / Genel Görüş

Ekran boyutuna göre büyük bir telefon ayrıca ince de değil kesinlikle.

Serhan Özçelik Serhan Özçelik Tümünü oku

En faydalı olumsuz yorum / Boyutlar

Sezai Yurdakul Sezai Yurdakul oluşturuldu.Bu inceleme toplam 12187 defa görüntülendi.8iyimetre
KRİTERYORUMPUAN
GENEL GÖRÜŞArkadaşlar telefonu ben seçmedim öncelikle onu söyleyim :) Büyük abim (kendisi pek marka falan bilmez) bu telefonu almış bana. İlk akıllı telefonum. Açık konuşayım hediye olarak aldığım için tercih benim değildi. Büyük ihtimalle ben başka bir markanın başka bir modelini seçerdim. Kutusunu verince abim biraz bozuldum elbette. Samsung LG Sony beklerken Casper aldı diye. Kutusunu açıp telefonu elime alınca (ilk defa bir akıllı telefonum oluyordu ve ekranı çok büyüktü) çok da kötü değilmiş demeye başladım. Özelliklerini dahi bilmiyordum tabii kaça aldığını da bilmiyordum elbette. Telefonu aldım ekran jelatinini vs çıkardım pili taktım ve açtım. Çift hatlı bir telefon. Benim pek işime yaramaz ama işine yarayacak olanlar için harika bence. Kutusunun içinden kulaklık çıkıyor beklediğimden iyi bir kulakiçi kulaklık olduğunu söyleyebilirim. Telefon oldukça yuvarlak hatlara sahip. Önü siyah arkası beyaz. (Bunu sevmedim ya beyaz olsun tamamen ya da siyah bu ne böyle.) Kasası sağlam duruyor. Şu rezil plastik telefonlar gibi değil. Elinize alıp sıktığınızda plastik sesi vs gelmiyor. Yani sağlam bir yapısı var. Özelliklerine internetten baktım. Ram haricinde herşeyi ile canavar diyebilirim. Ekran harika bence bir s3 ten vs den farkı yok kesinlikle. Arkadaşın telefonu ile yanyana getirdik. 16GB hdd var benim için gayet yeterli. İşlemci 4 çekirdekli. Kamera 13 megapiksel. Daha sadece 10 saat falan kullandım telefonu. Kesinlikle beklediğimden iyi çıktı. Abim kaça aldığını söylemedi ama sanırım 950tl civarına almış. Ben belki almazdım bu fiyata bu telefonu ancak ben gördüğümü söylüyorum. Ben beğendim gerçekten. Şarjı yarımdı bitti ve şarj ediyorum şu an. Batarya ömrü konusunda biraz endişelerim var 1800 mah lık batarya bu ekranı nasıl götürecek bakalım. Ben özellikle büyük ekranlı kamerası çok iyi olan ve çift hatlı telefon arayanlara tavsiye edebilirim. Onun haricinde fiyatını ben de biraz fazla buldum dürüst olmak gerekirse ama kesinlikle ÇÖP değil. Kaliteli bir ürün üretmişler. Ben 1Gb ram olmasından dolayı ve markasından dolayı tercih etmezdim sanırım bu telefonu. Ama 10 saatlik ilk kullanımım beni memnun etti. Pil ömrü konusunda tekrar yazarım henüz tam şarj ile kullanmadım.8
PERFORMANS9
EKRAN KALİTESİBüyük canlı ve güzel renklere sahip.8
KAMERAKamerası 13mp ve gerçekten iyi.9
BATARYA ÖMRÜHenüz test edemedim tam olarak. Tam şarj ile kullanamadım ama 1800 mah olması sanki can sıkacak gibi duruyor özellikle bu ekranla.6
SES KALİTESİKulaklıklarla denedim gayet iyi.8
TASARIM KALİTESİKasası sağlam tasarımı yuvarlak hatlara sahip. Güzel buldum. Ancak ön taraf siyah arka taraf beyaz pek olmamış.8
BOYUTLARBüyük bir telefon çok ince de değil. Köşeli olmaması güzel.6
DAYANIKLILIKKasası sağlam duruyor dediğim gibi.9

Kullanıcı cevapları (Toplam 27 cevap)

  • önder onaç - 27 Ocak 2014

    Sanırım telefonu almanızın üzerinden birkaç gün geçti. Batarya ömrü, uygulama hızı ve genel performans açısından paylaşmanız gereken yeni bilgiler var mı acaba? Kamerayı daha fazla deneme fırsatı buldunuz mu? Sizce nasıl çekim performansı? Biraz kararsızım telefon konusunda çok yeni çıkan bir telefon olduğu için daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorum. Teşekkürler.
      Cevap ver  0     0
    Üye profil resmi
    • Sezai Yurdakul - 27 Ocak 2014

      4 gündür kullanıyorum. Batarya ömrü tahmin ettiğim gibi sabah şarjdan alıyorum okula gidiyorum akşam 8-9 gibi takmam gerekiyor tekrar. Yani ertesi sabahı çıkarmıyor. Benim için normal bu pil ömrü. 1 gün gitmesiyle 1.5 gün gitmesi benim için fark etmeyecek çünkü evden çıkmadan tam dolu şarj ile çıkmam gerekiyor. Hızı konusunda dediğim gibi hiçbir sorun yok. Hızlı ve iyi çalışıyor. Telefonu daha da çok sevmeye başladım güzel ve büyük ekranı sağlam yapısı bence tam olmuş. Bunun haricinde kamerasını sormuşsun gündüz de gece de iyi. gece flaşla iyi elbette. Gündüz çok iyi diyebilirim.
        Cevap ver  0     0
      Üye profil resmi
  • Yunus EKREM - 27 Ocak 2014

    telefon hakkında başka hiçbir yerde yorum bulamadım lütfen wireless performansı hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. çekim gücü ve wifi bağlantı hızı nasl? Birkaç oda öteden tam çekermi?
      Cevap ver  0     0
    Üye profil resmi
    • Sezai Yurdakul - 27 Ocak 2014

      Ben yan odadaki modemden bağlanıyorum. 1 tık düşük çekiyor. Arada duvar olunca sanırım orta derece çeker yine. Akşam eve gidince arka odadan da denerim ona göre cevap yazarım dostum.
        Cevap ver  0     0
      Üye profil resmi
  • Sinan Gür - 30 Ocak 2014

    Arkadaşlar bu incelemeyi yapan arkadaşa teşekkür ederim. Tarafsız bir inceleme yapmış sağolsun. Telefonun artılarını eksilerini yazmış. Ancak şunu unutmayın arkadaşın ilk akıllı telefonu sanırım ve hediye edilmiş bu telefon. Kendisi de zaten söylüyor ben olsam başka bir markanın modelini seçerdim diye. Bana da hediye etsen bu telefonu iyiymiş ya telefon işte diye kullanırım. Ama 1000tl bu telefona verilmez kesinlikle. Ben tecrübeme güvenerek bu telefonun ne özellik olarak ne marka olarak ne de tasarım olarak bu fiyatı haketmeyeceğini düşünüyorum. Bir kere bataryasına bakın ya 1800 mah batarya mı olur böyle bir telefonda. Ciddi olarak gidin ne alırsanız alın bu telefonu almayın derim. Saygılar.
      Cevap ver  0     0
    Üye profil resmi
    • Sezai Yurdakul - 30 Ocak 2014

      Rica ederim hocam. Gerçekten dediğin gibi ben ne gördüysem söyledim. Telefon BANA göre fena değil. Evet bana HEDİYE edildi ve benim cebimden para çıkmadığı için bunu kullanmak zorundayım. BEN de başka bir marka ve model bakardım bu fiyata. Alınır mı alınmaz mı inanın bir şey diyemiyorum. Fiyatı pahalı o konuda hemfikirim. Benim ilk akıllı telefonum evet bu yüzden de beğenmiş olabilirim. Ancak General Mobile Discovery kullanan arkadaşlar sorunlar yaşadı ve telefon bana o kadar da güzel gelmemişti. Bu telefon da 750tl falan olsa o zaman derdim açık açık Discovery den daha iyi bir telefon diye.
        Cevap ver  0     0
      Üye profil resmi
  • Emre Öztürk - 30 Ocak 2014

    GALAXY GRAND 2 türkiye'ye ne zaman gelicek bilginiz var mı?
      Cevap ver  0     0
    Üye profil resmi
    • CR7 - 30 Ocak 2014

      1 ayı geçer bence. O telefonu mu almayı düşünüyorsun hocam?
        Cevap ver  0     0
      Üye profil resmi
    • Emre Öztürk - 31 Ocak 2014

      aynen önere bilecegin 1000 tl civarın telefon varmı?
        Cevap ver  0     0
      Üye profil resmi
  • Jabbawockeez - 31 Ocak 2014

    Yahu yanlış anlama kardeşimde abinin marka bilgisinin olmadığına pek inanmıyorum. 6-7 yaşında çocuk bile Samsung, Apple biliyo senin koskoca abin düzgün marka bilmiyo mu? Kendi ne marka telefon kullanıyo merak ettim? Bu saçma sapan telefona o kadar para harcayacak kadar bilgisiz olacağına inanmiyorum. Belki kardeşler arasında rekabet vardır benim telefon onunkinden daha iyi olsun diye sana boyle dandirik bişey almıştır :D
      Cevap ver  0     0
    Üye profil resmi
    • Sezai Yurdakul - 31 Ocak 2014

      Abim dediğim benden 12 yaş büyük adam. Dükkana bile gidip vestel bilgisayar alıyorlar. O kadar söyledim toplama alalım vs diye. Bu tarz markalara güveniyor işte. Ne diyeyim sen bu işten anlamıyosun mu diyeyim (ki evet anlamıyor) Kendisi akıllı telefon nedir onu da bilmez. Reklamda görünce gitmiş almış. Ben tarafsız olarak size gerçekten izlenimlerimi aktardım. Tekrar söylüyorum BEN OLSAM bu telefona para vermezdim. Siz de vermeyin. Zaten kimseye süper telefon gidin alın demedim. Bana HEDİYE geldi ben de kullanıyorum ve sanırım bozulana kadar da kullanacam. Bunu satıp başkta telefon almaya kalksam ayıp olur. Telefonun ederi evet 600-650tl falandır. Ki öyle bile olsa ben yine düşünürdüm almak için büyük ihtimalle almazdım. Casper telefona para vermem. Çok mu kötü telefon? hayır çok kötü değil. Kötü de değil aslında ama bu fiyatlara kesinlikle alınmayacak bir telefon.
        Cevap ver  0     0
      Üye profil resmi
    • Jabbawockeez - 31 Ocak 2014

      Tamam işte 1-2 ay kullanır çöpe atarsın o zaman. Bozulana kadar kullanıcam dediğine göre o yakındır merak etme :D Casper alma diye başına vurduğum başka bi arkadaşım gitmiş dizüstü almış 1200 vermiş bi de hay aklını seveyim senin diye baya bi giriştim sonra 2-3 hafta kullanmış webcami bozulmuş şikayet edip duruyo hahaha :D Senin telde yakında bozulur :) Abinede ufak bi ders vermek lzm teknoloji ile ilgili :)
        Cevap ver  0     0
      Üye profil resmi
  • Emre Öztürk - 31 Ocak 2014

    BEYLER 1000TL civarın da önerebileceginiz telofon varmı
      Cevap ver  0     0
    Üye profil resmi
    • Guizaaaaa - 31 Ocak 2014

      1000tl'ye kadar mı yoksa max 1000tl mi? Ekran falan nasıl olacak?
        Cevap ver  0     0
      Üye profil resmi
    • Emre Öztürk - 31 Ocak 2014

      Max 1000 tl ekran 4.5 dan kücük olmasın
        Cevap ver  0     0
      Üye profil resmi
    • Guizaaaaa - 31 Ocak 2014

      Benim aklıma gelenler 1000tl ye kadar. LG Nexus 4 (çok iyi telefondur 2g ram) Motorola Moto G (yeni bir telefon fiyatı 750tl fiyatına göre iyi telefon) Biraz daha çıkarsan ki bence kesin düşünmelisin LG G2 bu ikisinden de iyidir.
        Cevap ver  0     0
      Üye profil resmi
  • Yusuf Oğuzhan Türkoğlu - 14 Şubat 2014

    Abartmayın. Telefonu bende inceledim. Evet fiyat olarak biraz pahalı fakat kasa yapısı ve sahip olduğu özellikler doğrultusunda gayet iyi ve muadili ürünler ile kıyaslandığında üstün özellikleri var. Kendim Sony Xperia Z kullanmaktayız. Fakat Casper'ın tabletini kullanıyorum ve hiçbir şekilde şikayetçi değilim. Çevrenizde saçma sapan bir şekilde sorun yaşayanlar yüzünden bütün bir markayı çöpe atmayın. Arkadaşın birisi üstteki yorumlarda arkadaş dizüstü almıştı webcami bozuldu diye gülmüş. Sanki Sony, Apple, Asus, Toshiba vs. alanların bilgisayarlarında hiçbir arıza çıkmıyor. Önemli olan zaten teknolojiye bu gözle bakmamaktır. Teknolojik ürün alıyorsanız arıza çıkarabileceğini asla ama asla unutmayın. Sonuçta bu eski telefonlar gibi size 4 satır renksiz ekran sunan bir cihaz değil. Onlarca/yüzlerce özelliğe sahip. Dolayısı ile özellik fazla oldukça sorun çıkarma ihtimalide artacaktır. Bu yüzden markaları anlamsız yere suçlamanın mantığı yok. Dikkate almanız gereken servis konusudur. Teknik Servis konusunda marka iyi mi kötü mü? Buna cevap almak önemlidir. Casper bu konuda gayet iyi çalışıyor. Bundan emin olabilirsiniz. Ayrıca Türk markası olması sebebi ile teknolojik anlamda halkımızında desteklemesi gereken bir marka. Hem teknolojiyi hızlı bir şekilde takip ediyorlar hemde işlerini gayet iyi yapmaya çalışıyorlar. Bugün gidip Casper dizüstü bilgisayarlar ile diğer pc leri kıyaslayabilirsiniz. Casper hem dizayn hem kalite açısından hem incelik ve performans açısından diğerlerinden iyiyken fiyat anlamında da sizlere uygun fiyatı sağlar. Casper babamın firması değil. Fakat insanların markayı bilmeden anlamsız bir şekilde sırf diğer markaların cazibelerine kapılarak ve diğer markalar hakkında da doğru düzgün fikri olmadan teknolojinin T sinden anlamazken gelip burada saçma sapan yorumlar yapması can sıkıcı. Bilmeyen arkadaşlar yazmasınlar mümkünse. Anlıyormuş gibi yorum yazanlar zaten belli oluyor yazdıklarından, hiçbir şey anlamadıkları.

    Söylediğim gibi telefonu diğer telefonlar ile kıyaslayıp marka takıntısı yapmaksızın eğer beğenirseniz içiniz rahat bir şekilde alabilirsiniz. Geçer dersin rengin beğenmedim. Almazsın o zaman sorun yok. Ama diğer türlü. Ya bu Casper markaymış diyerek ön yargılı saçma görüşlere sahip olmanın mantığı yok.
      Cevap ver  0     0
    Üye profil resmi
    • Obi Wan - 14 Şubat 2014

      Sana marka konusunda ve elektronik konusunda söylediklerine katılmakla birlikte kaçırdının bir nokta olduğunu söylemek isterim. Bu telefon 600tl ye satılmıyor. Bu telefon 950-1000tl ye satılıyor ki bence çok fazla. Tamam destekleyelim yerli üreticiyi haklısın ama o da bizi kazıklamaya çalışmasın.
        Cevap ver  0     0
      Üye profil resmi
    • Jabbawockeez - 28 Şubat 2014

      Daha gerçek ismimi bile bilmeyen bir kişi ne güzelde sanki hayatım boyunca can ciğer kuzu sarması arkadaşmışım gibi hayat hikayemi anlatmaya çalışmış helal olsun pes diyorum yani. Sen nerden biliyosun benim teknolojiden anlayıp anlamadığımı? 4-5 yaşından beridir bilgisayarlarla veya diğer teknolojik ürünlerle haşır neşir bir insanım kendimi niye sana açıklama zorunluluğundaysam onu da bilmiyorum.

      Casper markasıyla yaşadığım deneyimler oldu ve hepsi negatifti aynısı çevremdede oldu Casper tableti donanlardan tut o bahsettiğim 2 hafta içinde webcamı bozulan arkadaşa kadar ve alalı 1 ayı bile doldurmadan. Benzer olayları ben de yaşadım. Bu her Casper ürününün 100% bozulduğu anlamına mı geliyor? Hayır! Elbette sorun yaşamayan ve mutlu mesut kullanan olmuştur onu bilemicem ben mutlu mesut kullanmadım neden öneriyim o markayı o zaman? Diğer markaların bilgisayarlarıda bozuluyor tabii ama 2-3 sene sonra.

      Asıl benim hakkımda senin hiçbir bilgin yok saçma sapan sonuçlara ulaşıp insanlara saldırmayın. Ayrıca hiçbir markanın "cazibesine" kapılmak gibi bir şey söz konusu değil. Hayatım boyunca çoğu markanın ürününü kullandım hangisinden en çok memnun kaldıysam onu kullanıyorum. HP bilgisayarım 2 seneden sonra tamamen yandı, Casper zaten birkaç ayda bozuldu, Toshiba'dan çok memnun kalmadım. Dell tasarımsal olarak pek sarmadı. En çok Asus'tan memnun kaldım bu yüzden Asus kullanıyorum ha o da mı kusursuz du?. Yoo hatta mikrofonu çok da dandirik ayrı mikrofon alıcam ama genel performans açısından ve uzun ömürlülük ve servis açısından en çok onlardan memnun kaldım. Zorla mı Casper kullandıracaksın anlamadım ben ya? Hayatımı birkaç ay da olsa zehir eden bir bilgisayarı neden kullaniyim ve neden insanlara öneriyim? Sen memnun kaldıysan öner gitsin ama kötü deneyimler yaşayanları anlamıyorlarmış gibi göstermeye çalışma. Nerden bileceksin sen insanlar ne gibi deneyimler yaşamış. Sen negatif deneyim yaşamadın diye problem yaşayanlar hemen haksız mı oluyor?

      Yerli üretici olayınada anlam veremiyorum. Telefonun içi tamamen yabancı firmaların ürettiği parçalar, işletim sistemi zaten Android. Kapağı bile yurt dışından gelmiştir bu ürünün. Ne yerli üreticisi diye tutturuyorsunuz nesi tamamen türk yapımı bu telefonun. Daha markanın ismi bile Türkçe değil. Abartmayın düzgün bir şey yaparsa fiyatı uygun olursa beğenirsek alırız zorla yerli mal konularına girmeyin.

      Son olarak Yusuf dediklerin şeyler doğru ama benim hakkımda vardığın sonuçlar yanlış. Kişisel saldırı yapmadan önce biraz daha düşün derim. Bilmeyen kişilerin bilmiş gibi bilgisayarlarının arkasına saklanıp uzman edalarına bürünüp insanları yanlış yola yönlendirmelerini ben de sevmiyorum. Ama o gruba ben dahil değilim ama beni o gruba sen bilip bilmeden koyduğun için fazlasıyla haksızsın!
        Cevap ver  0     0
      Üye profil resmi
    • Oğuzhan Budak - 24 Mart 2014

      Niye sadece cihazın markası hakkında bakıyorsun ki.Benim de Casper marka bir Pc'm var ve 6-7 senedir kullanoyorum hiç bir sorun yaşamadım.Belki de cihazı çok zorluyorsun kullanıcı hatası var?Ayrıca Casper kötü bir marka olsaydı adı bile zor duyulurdu.Ben Casper markasından gayet memnunum ve bir marka hakkında buraya gelip abuk sabuk şeyler yazmanın bir anlamı yok.Benim başımdan böyle bir olay geçti idye söyleyebilirsin ama gelipte burada yok Casper çok kötüdür ok bilmem nedir diye konuşmakta ne demek?Ama sen de diğer tür insanlardansın hep kendinizi haklı görüyorsun neyse bence artık bu marka konusu çok saçma bir hal almaya başladı.
        Cevap ver  0     0
      Üye profil resmi
    • Mehmet Kaya - 5 Mayıs 2014

      aynen kardeş kötü bir marka olsaydı reklam yapcak para bile kazanamazdı
        Cevap ver  0     0
      Üye profil resmi
    • Mehmet Kaya - 5 Mayıs 2014

      aynen beğenmiyosanız almayın ayrıca CASPER yerli malı diye kötü mü olması gerekiyor beğenmiyorsanız telefonu niye inceleyip yorum yazıyorsunuz o zaman gidin beğendiğiniz kullandığınız telefonları önerin ama casperı boşuna kötüleyip boşu boşuna çocuğun telefonunu çöpe attırcaksınız ayıca yakın çevremde bir sürü casper bilgisayar kullanan var bir arkadaşım 2 yıldır dizüsütü bilgisayarı kullanıyor dediğim gibi beğenmiyorsanız bu sayfada napıyorsunuz
        Cevap ver  0     0
      Üye profil resmi
  • kubra colak - 28 Mart 2014

    Ben de v4 kullanıyorum. Kamerası hariç her şeyinden memnunum bilgisayarımı kullanmayı bıraktım diyebilirim. Ama kullanan diğer arkadaşlara bi sorum var . Ben ekran resmi çekemiyorum . Nasıl olacak o
      Cevap ver  0     0
    Üye profil resmi
  • eylül sümer - 31 Mart 2014

    Arkadaşlar ben 2 aydır kullanıyorum ilk önce sorun yok tabi ama ne kamera ne ses düzeyi berbat birde bin liralık tel değmezmiş. Herneyse tipi hoş gldi kullnmaya devam ettim daha hiç düşürmedim hep elimdedir . 4. Haftamda ekranın sol alt kösesi patadı ya hiç bişy yoktu şok oldum küçük bir sıyırık elimde biraz dagıldı durduk yere herneyse sehir dısında oldugum için takmadm pek bin liralık die geçtim. Ama 2 haftadır resmen verem etti beni bu telefon durduk. Yere sarjı bitiyr ve düşününki bn tam dolmadan çıkarmam asla prizden .. Yine takmadım ama artık son sınıra ulaştım yahu bir telefon 100 de 65 sarj ile üstelik uçak modunda nasıl olurda bn sabah uyandıgımda kapanmış olur hayretler içerisindeyim dk başı sarjı bityr açmasam da bi deneme yaptım batarya 30 ta hiç dokunup açmadım sonra bakiyim ddm 15 de . Onu da geç 100 de 15 deyken nasıl olurda tel kapanır ya kafayı ycem . Hiç memnun değilim .. Kim paranın kıymetini bilmk isterse bu tel alsın bilenler almasın sakın . İade talebnde bulunacagm . Her ne kadarda yaparlarsa o kadar sıkıntı çekeceğimi biliyrm ya alırlar yada şikayet ederm oda olmadı tel bedavaya birakacagım beni delirtti kndini düşünen almasın ! Umarım yardımcı olmusumdur .
      Cevap ver  0     0
    Üye profil resmi
  • Hilal Sümer - 22 Nisan 2014

    Sakın almayınnnnn sakınnn size ekranım ne hale geldi resmini atacağim sadece cantama koyup aldım ekran kalitesz berbat bi cihaz tek kelimeyle
      Cevap ver  0     0
    Üye profil resmi
    • harun gül - 9 Haziran 2014

      Arkadaşım eline sağlık en adam gibi yorumu sen yapmışsın. Telefon senin de değidiğin gibi tamamen çöp olmayabilir belki ama bu özellikler bu fiyata alınmaz. Bu telefonun hakkı 500-600tl dir. 1000tl den satışa çıktı resmen komedi. Şu an fiyatı 900tl hala çok pahalı. Motorola Moto G satıyor 650-700tl ye. O varken. Nexus 4 varken 950tl ye bu telefon alınmaz. Sana hediye gelmiş sen kullanmışsın o yüzden bunu belirtmen çok önemliydi. Tarafsız yorumun için eline sağlık hocam.
        Cevap ver  0     0
      Üye profil resmi
  • Berk ipekçi - 26 Kasım 2014

    Beyler casper via v4 du aldım yarın geliyor sizce iyimi
      Cevap ver  0     0
    Üye profil resmi

Cevap yaz (27)

Üye profil resmi