"iyi.net" fiyat karşılaştırma …

Yurt dışı telefonlar için kayıt süresi uzatıldı!

Sedat|26 Nisan 2020 0 yorum Süre: 2 dakika

Yurt dışı telefonu olanlar için sevindiren bir haber geldi. Bununla birlikte TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu Başkanı Sarıkaya, SIM kartlı cihazlar için kayıt süresinin uzatıldığını açıkladı. Normalde 120 gün içinde kayıt altına





Daha önceden alınan kararlı yurt dışından getirilen cihazların 120 gün içinde kayıt altına alınması gerekiyordu. Bu kayıt işlemi için de bir ücret ödemek gerekiyordu. Ancak alınan kararla birlikte, kayıtsız kullanım süresi mayıs ayı itibariyle 30 gün uzayacak.

TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, kullanıcıları sevindirecek haberi paylaştı.

Yurt dışından corona virüs önlemleri kapsamında Türkiye’ye gelen vatandaşlar için çalışma başlatıldığı belirtildi. Çalışmayla birlikte Türkiye’ye gelen ve başka bir ülkeden satın alınmış olan telefon 120 günle birlikte mayıs ayından itibaren 30 gün daha kullanılabilir halde olacak.

Yurt dışından ülkemiz gelip, yaşadığı ülkeye dönemeyen vatandaşların mağdur olmaması için bu adımın atıldığını belirten Sırakaya, normalde kayıtsız kullanım süresinin 120 gün olduğunu belirterek, buna 30 gün daha ekleneceğini belirtti.

Talebin BTK‘ya iletildiği ve kurumun talebi kabul ederek hayata geçirdiği belirtildi.

Sarıkaya, karantina önlemleri ve seyahat kısıtlamalarının devam etmesiyle 30 günlük ek kullanıma başka eklemelerin de yapılabileceğini belirtti.

Kullanıcı yorumları

Cevap yaz

Üye profil resmi