"iyi.net" fiyat karşılaştırma …

Siri Annenize Küfür Ederse!

Sedat|30 Nisan 2018 0 yorum Süre: 2 dakika

Apple'ın sanal asistanı Siri'nin oluşan bir hatadan dolayı kullanıcılarının annesine küfür ettiği ortaya çıktı...





Hayatımızın her anında yanımızda olan sanal asistanlar zaman zaman ilginç veya komik olaylara neden oluyor. Bunlardan biri Apple cephesinden geldi. Apple'ın iPhone ve benzeri cihazlarında kullandığı sesli asistan Siri bir hatadan dolayı küfür ediyor.

Bir kullanıcının ortaya çıkardığı hatada Siri kullanıcının annesine küfür ediyor. iPhone X kullanarak yapılan paylaşımda Siri'ye "Mother" yani "Anne" kelimesinin anlamı soruyor. Siri kelimenin anlamını açıkladıktan sonra yan anlamını öğrenmek iater misiniz diye soruyor. Siri, İngilizce olarak geçen konuşmada yan anlam yaygın olarak kullanılıyor.

'Bir isim olarak 'motherf.cker', Kuzey Amerika'da yaygın argo sözcüğü' şeklinde yanıt veren Siri, ikinci anlamı küfür şeklinde cevaplıyor. Herhangi sansür veya kısıtlama olmadan küfürlü cevabı veren Siri sosyal medyadan tepkilerin oluşmasına neden oldu.

<iframe allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/qbzjvDPGOXA" width="560"></iframe>

2015 yılında da buna benzer bir durum yaşanmıştı. Teknoloji devi aldığı tepkilerden dolayı kısa süre sonra Siri'ye müdahale ederek bu durumu düzeltmişlerdi. Siri'nin küfürlü konuşmasına neden olarak OXford sözlüğü baz alınıyor.

Kullanıcı yorumları

Cevap yaz

Üye profil resmi