"iyi.net" fiyat karşılaştırma …

Samsung, Galaxy S kamerasının geçmişi!

Sedat|18 Ocak 2021 0 yorum Süre: 5 dakika

Samsung, Galaxy S kameralarının geçmişini ve yıllar içinde nasıl geliştiğini özetliyor.





Samsung, Galaxy S kameralarının geçmişini ve yıllar içinde nasıl geliştiğini özetliyor.  Samsung'un ilk kameralı telefonlardan biri oldu. 2000 yılından bir kamera ile şirketin ilk telefonunu oldu. O zamandan beri mobil fotoğrafçılığı geliştirmek için çalışıyor ve son 11 yıldır birinci sınıf Galaxy S serisinin lider sorumlusu oldu.

Samsung, Galaxy S21'in piyasaya sürülmesinden sonra kameralarının kısaltılmış bir geçmişini yayınladı. 

Orijinal Samsung Galaxy S, 5MP kamera ve 720p video kaydına sahipti. Ve geniş açılı çekimler yapabilmeniz için bir Panorama modu sunuyordu. 

Bu, çift kameraların sıradan hale gelmesinden yıllar önceydi, bu yüzden "ultra geniş lens" henüz bir şey değildi.

Galaxy S2
Otomatik odaklama özelliğine sahipken, bu orijinal kamerada bir LED flaş yoktu. Ana kamera çözünürlüğünü 8 MP'ye (ön kamera da 0,3 MP'den 2 MP'ye) yükselten Galaxy S II'de bir hata düzeltildi. 

Galaxy S3
Galaxy S3 daha kolay büyük bir fotoğraf çekmek için yapılmıştı.  Sıfır Deklanşör Gecikmesi modu ve seri çekim (3,3 saniyede 20 çekim) de S serisi fotoğraf araç setine harika eklemelerdi.

Galaxy S4
Galaxy S4 Çift Shot, ön ve arka kameralar çıkışını kombine bir resim içinde resim efekti getirdi. Samsung, Sound & Shot (fotoğrafla birlikte ortam sesini kaydetme) ve Photoshop'un ağır yükünü bazı eğlenceli efektlerden kurtaran Drama Shot gibi yeni özellikleri denedi. Ayrıca ana kamerayı önceki iki modelin 8MP'sinden 13MP'ye yükseltti.

Galaxy S5
Samsung'un kendi ISOCELL sensörleri, 16MP sensörle donatılmış Galaxy S5 ile ilk kez sahneye çıktı. ISOCELL teknolojisi piksel çapraz konuşmayı azaltarak düşük ışık performansını iyileştirdi.

Galaxy S6
Eğer anı kaçırırsanız harika bir kameranın hiçbir değeri yoktur. Bu sorunu çözmek için Galaxy S6, Hızlı Başlat'ı tanıttı. Ana Ekran tuşuna iki kez dokunmak kamerayı başlatabilir ve yalnızca 0,7 saniyede bir fotoğraf çekebilir. Otomatik netlemeyi takip etmek hareketli nesneleri takip etti, bu nedenle tek yapmanız gereken deklanşör tuşuna basmaktı.

Galaxy S7
DSLR'lerden ödünç alınan bir özellik olan Dual Pixel AF ile Galaxy S7'de odak daha da geliştirildi. S7 Edge, 88 DxOMark puanı aldı ve bu da onu sıralamadaki en iyi mobil kamera yaptı.

Galaxy S8
Bu noktada, sensör donanımına yapılan yükseltmelerin, geceleri özel kameralarla rekabet etmek için tek başına yeterli olmadığı açıktı. Galaxy S8 benimsenen görüntü daha iyi hale getirildi.  Tek elle kullanıma izin vermek için kamera arayüzü yeniden çalışıldı.

Galaxy S9
Galaxy S9 iyileştirmeler de düşük ışıkta çekimler üzerinde duruldu. Lensin çift diyafram açıklığı vardı ve telefonun keskin gündüz fotoğrafları için f / 2.4 ve gece için f / 1.5 arasında seçim yapmasına izin verdi (bu, sensöre ( daha fazla ışığın ulaşmasına izin verdi). Video kamera saniyede 960 kare ağır çekim videolar çekebilme yeteneği kazandı ve Samsung, AR Emojileri ile eğlenceli hale geldi. 

Galaxy S10
S9 + ikinci bir kamera (2x telefoto) ekledi ardından Galaxy S10 ultra geniş bir kameranın dahil edilmesiyle kamerayı üçledi. Bu sadece panorama moduna olan ihtiyacı azaltmakla kalmadı, aynı zamanda Süper Sabit video kayıt modunu da etkinleştirdi. S10 ayrıca, önceki modellerin çalışmasına dayanan HDR10 + desteği de ekledi.

Galaxy S20
Galaxy S20 nesil yeni Ultra modeli ile yakınlaştırma ve tanıtılan 100x Uzay Yakınlaştırma'yı odağına döndü. Bu nesil, 8K video çeken ilk nesil oldu ve AI tabanlı hareket analizi ile Super Steady'yi geliştirdi.
 
Bu bizi önümüzdeki hafta mağazalarda olacak olan Galaxy S21 nesline getiriyor. Bu yılki Ultra modeli, Samsung'un iki telefoto modülüne sahip ilk telefonu. 

Her üç S21 modelindeki her bir kamera, 60 fps'de 4K video kaydedebilir. Dual Pixel AF, S21 / S21 + ana kamerasının yanı sıra S21 Ultra'nın ultra geniş ve iki tele kamerasında kullanılır. Ultra, iyileştirilmiş 9'u 1 arada piksel gruplama özelliğine sahip en yeni 108 MP ISOCELL sensörü sayesinde gece çekimlerinde de daha iyidir. Görüntü kalitesini artırmak için daha fazla AI eklendi.

Bu, 11 yıllık inovasyon ve geliştirme birkaç paragrafa yoğunlaştı. 

Peki siz bu serinin hangi telefonunu kullandınız?

Kullanıcı yorumları

Cevap yaz

Üye profil resmi