"iyi.net" fiyat karşılaştırma …

iPhone 13 daha küçük bir çentiğe sahip olabilir!

Sedat|12 Ocak 2021 0 yorum Süre: 4 dakika

Yeni bir söylenti, iPhone 13 serisinin iPhone 12 ile neredeyse aynı tasarıma sahip olacağını ve Apple'ın birkaç önemli değişiklik planladığını söylüyor.





iPhone 13 biraz daha kalın olacak ve telefonlar Apple'ın şimdiye kadar iPhone'larında kullandığı Face ID çentikinden daha küçük çentiklere sahip olacak. Arkadaki kamera sistemi de yer alacak ve iPhone 13 modelleri iPhone 12'den biraz daha kalın olacak.

Pandemi geçen yıl ekonomi dahil hayatımızın her alanını etkiledi. Seyahat yasakları ve fabrikaların kapatılması teknoloji sektörüne de zarar verdi. Bazı ürünler beklenenden çok daha geç geldi. Apple'ın geçen sonbaharda iki aşamada piyasaya sürülen iPhone 12'sine Ekim ortası ve Kasım ayı başlarında gelebildi. Ancak salgından zarar gören diğer telefonların aksine, iPhone'lar iyi sattı. Dört iPhone 12 modelinden birkaçı piyasaya sürüldükten haftalar sonra satıldı. 

iPhone 12 üç aydan daha kısa bir süredir satışa sunulurken, Apple şimdiden yeni nesil iPhone serisi üzerinde çalışıyor. Sonuç olarak, ilk iPhone 13 söylentileri şimdiden yayılmaya başladı. Bazıları, yeni iPhone'ların şu anda yalnızca bazı Android'lerde kullanılabilen bir özellik olan 120 Hz yenileme hızını destekleyeceğini söylüyor. Diğerleri, iPhone kamerasının 2023 yılına kadar anlamlı bir yükseltme almayacağını söylüyor. 

Japonya'dan ortaya atılan yeni bir habere göre iPhone 13'ün 2017'den beri beklediğimiz tasarım değişikliğini sunacak. Daha küçük bir çentik.. Çoğunlukla, piyasada iki akıllı telefon tasarımı var. Çoğu Android telefonda delik delme ekranı bulunur ve çoğu iPhone modeli, 2017'de piyasaya sürülen iPhone X ile aynı çentiğe sahiptir. Her iki ekran ödünleri, çok çeşitli kamera, sensör ve hoparlörü barındırmak için gereklidir. Bu çentik sorunu Apple tarafından bir türlü düzeltilemedi. Kullanıcılar da alıştı. 

Çentik, çok az Android telefon üreticisinin eşleşebileceği 3D yüz taraması ile ilişkilidir. Her ne kadar pandemi döneminde Face ID maske takıldığında temelde işe yaramıyor olsa bile kullanıcılar Face ID'yi tercih etmeye devam ediyor. Akıllı telefon satıcıları, çerçevesiz veya kesiksiz mükemmel akıllı telefon ekranı üzerinde çalışmaya devam ediyor. 

Ekran altı kamerası veya Face ID sistemi olan bir iPhone'a sahip olup olmayacağımızı bilmiyoruz, ancak daha küçük bir çentik yıllardır söylentiler arasında. 2020'de raporlar, iPhone 12'nin daha küçük bir Face ID çerçevesine sahip olacağını söyledi ancak bu gerçekleşmedi.

Apple, iPhone 12 serisiyle genellikle aynı tasarıma sahip olacak dört iPhone 13 modelini piyasaya sürecek. Apple aynı kasa tasarımını kullanacak, yüksekliği ve ağırlığı iPhone 12 ile aynı olacak. Ancak rapora göre iPhone 13 telefonlar 0,26 mm daha kalın olacak. 

Apple'ın, salgının başka bir gecikmeye neden olmaması koşuluyla iPhone 13'ü Eylül ayında piyasaya sürmesi bekleniyor.

Peki sizce telefonlarda çentik olması sorun mu? 

Kullanıcı yorumları

Cevap yaz

Üye profil resmi