"iyi.net" fiyat karşılaştırma …

Bethesda oyunları Xbox'ta yer alacak!

Sedat|9 Mart 2021 0 yorum Süre: 2 dakika

Microsoft, "bazı" yeni Bethesda oyunlarının Xbox, PC'ye özel olacağını onayladı. 





Microsoft, video oyunu yayıncısı Bethesda’nın ana şirketi olan ZeniMax’ı satın alma işlemini kapattığını söyledi.

Şirket, Eylül ayında ZeniMax’ı 7,5 milyar dolara nakit olarak satın alacağını duyurdu. 2014′te Minecraft geliştiricisi Mojang’ı satın almak için firmanın ödediği 2,5 milyar doları gölgede bırakan Microsoft tarihindeki en büyük oyun satın alımı olarak dikkat çekti. 

Microsoft, Doom ve Fallout stüdyosu Bethesda Softworks'ün ana şirketi ZeniMax Media'yı satın almak için 7,5 milyar dolarlık anlaşmasını tamamladı. Kesinleştirme, Microsoft'un satın alma için AB'den yasal onay almasından sadece bir gün sonra gerçekleşti ve şimdi şirketin birinci taraf Xbox oyun stüdyolarını toplamda 23'e kadar destekleyecek.

Microsoft'un oyun şefi Phil Spencer, "Bu, Xbox topluluğumuza verdiğimiz bir taahhüt olan endüstri lideri birinci taraf stüdyolar ekibi oluşturmanın bir sonraki adımıdır" diyor. Ayrıca Spencer, “Bethesda yaratıcı ekiplerinin eklenmesiyle, oyuncular Xbox konsollarının, PC'nin ve Game Pass'in gelecekte Xbox ve PC oyuncularına özel olacak bazı yeni oyunlar da dahil olmak üzere yeni Bethesda oyunlarını deneyimlemek için en iyi yer olacağını bilmelidir. " sözlerine de yer verdi. 

Microsoft, Sony'nin 13 PlayStation Studios'una kıyasla şu anda 23 birinci taraf oyun stüdyosuna sahip. Bethesda artık mevcut liderliğiyle Microsoft'ta ayrı bir işletme olarak yönetilecek. Bu, Microsoft'un Mojang, LinkedIn ve GitHub dahil olmak üzere son büyük satın almalarında kullandığı yaklaşımın aynısı.

Kullanıcı yorumları

Cevap yaz

Üye profil resmi