"iyi.net" fiyat karşılaştırma …

AB, 15,8 milyar dolarlık Apple vergi kararını bozmak istiyor!

Sedat|1 Şubat 2021 0 yorum Süre: 2 dakika

AB, 15,8 Milyar dolarlık Apple vergi kararını tersine çevirmek istiyor.  Bu nedenle bu karara  "çelişkili" diyor. 





AB, Apple'ın lehine olan kritik Temmuz mahkemesi kararına itiraz etmeye kararlı görünüyor.

Avrupa Birliği, Apple'ın 13 milyar euro (15,8 milyar dolar) vergi anlaşmazlığındaki son durumu bozmaya çalışıyor ve yargıçların şirketin İrlanda birimlerinin olmadığını anladıklarında "çelişkili akıl yürütme" kullandıklarını  iddia ediyor.  Sonuçta ortada büyük bir ödeme söz konusu.

Pazartesi günü yayınlanan itirazın bir özeti, AB'nin Temmuz ayındaki kritik mahkeme kararına itiraz etme kararlılığını gösteriyor. Karar, Komiser Margrethe Vestager'ın bazı büyük çokuluslu firmalar için yasadışı bir destekleme olduğunu söylediği ulusal vergi kararlarını araştırması için dramatik bir engeldi. Apple'ı 2016'da milyarlarca sipariş aldı, Vestager için dönüm noktası niteliğindeki bir durumdu ve dünyanın en değerli teknoloji şirketini veya ABD Hazinesini üzmekten korkmadığını gösteriyordu.

AB, alt mahkemenin Apple'ın iki İrlandalı birimde çalışan eksikliğini ve şirketin Avrupa genelinde iPhone ve iPad satışları üzerindeki fikri mülkiyet sorumluluk düzeyini uygunsuz bir şekilde birleştirdiğini söyledi.  Yargıçlar, AB'nin İrlanda şubelerine ilişkin analizini doğru bir şekilde tartamadılar ve bulgularının ayrı bir bölümünde "çelişkili mantık" gösterdiler.

Kullanıcı yorumları

Cevap yaz

Üye profil resmi