"iyi.net" fiyat karşılaştırma …

2. El iPhone Alacakları Kızdıracak Haber!

Sedat|30 Ocak 2017 0 yorum Süre: 2 dakika

Birçoğumuzun en az bir defa dahi olsa 2. el iPhone telefonu aldığı veya yeltendiği bilindik bir şey. Apple, 2. el telefon alanları kızdıracak bir girişimde bulundu...





Bildiğiniz üzere uzun bir süredir Apple, iCloud Etkinleştirme Kilidi özelliğini çalıntı iPhone modellerinin olma ihtimalini ortadan kaldırmak için kullanılıyordu. Böylelikle iCloud Etkinleştirme Kilidi olan herkesin içine su serpiliyordu çünkü iPhone modellerinde kilidi açmak neredeyse imkansızdı. Bu nedenden dolayı 2. el iPhone alacaklar bu sorunu iCloud Etkinleştirme Kilidi kontrolünü IMEI veya iPhone seri numarası sayesinde kolaylıkla kontrol edebiliyor ve cihazı sonrasında satın alabiliyordu.

Bugün Apple, hiç beklenmedik bir şekilde 2. el iPhone alanların en çok kullandığı iCloud Etkinleştirme Kilidi kontrolünü sağlayan web siteyi kapattı. Bundan sonra iCloud Etkinleştirme Kilidine ulaşmak isteyenler hep 404 hatası alacak. Bilinmeli ki bu 404 hatası geçici bir süreliğine yapılmış birşey değil. Apple tarafından alınan bir karar olduğu sonradan ortaya çıktı. 

Peki, şuan 2. el iPhone almadan önce ne yapmak gerekecek? iCloud Etkinleştirme Kilidi web sayfası artık kullanılmadığından 2. el iPhone satın almadan önce satıcı ile yüz yüze görüşmek, iCloud hesabından çıkılmış ve cihazın Ayarlar bölümünden tüm içerik ve ayarların sıfırlanmış olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.

Kurulumuun başlaması esnasında iCloud şifresi istenirse, bu iPhone'dan iCloud hesabının tam anlamıyla silinmediği anlamına geliyor. 2. el iPhone almadan önce; Ayarlar> iCloud> iPhone'umu Bul özelliğini kapatmanız, daha sonra da iCloud hesabından çıkış yapmanızı tavsiye ediyoruz.

 

Kullanıcı yorumları

Cevap yaz

Üye profil resmi