"iyi.net" fiyat karşılaştırma …
Video Kamera Forumu (toplam 6 konu)

İrfan Akan

Video kamera mı yoksa dslr makina mı?

İrfan Akan - 30 Nisan 2013 11:57

Kaliteli video çekimleri yapmak istiyorum. Kısa film tarzında çekimler olacak. Şimdi normalde almam gereken bir video kamera ancak son zamanlarda bu dslr dedikleri fotoğraf makinalarının video kayıt kalitesi oldukça yükselmiş. Biraz araştırdım youtube da falan inanılmaz güzel videolar çekenler var bu makinalarla. Araştırdığım kadarıyla dslr makinalar çok uzun süre video çekemiyorlar. Kısa film çekeceğim için çok sorun olmaz diye düşünüyorum ama yine de video kamera daha mı iyi olur acaba diye de düşünüyorum. Fotoğraf da çekebilecek olmam dslr makinaları daha da cazip kılıyor. Almam gereken harici kaliteli bir mikrofon ile sanki sorun olmaz gibi geliyor bana. Siz ne diyorsunuz. Nikon d5200 ya da Canon 650d gibi bir makina işimi görür diye düşünüyorum. Daha önce video kamera kullandım arkadaşımındı ama çok hoşuma gitmedi. Youtube da gördüğüm videolardan çok etkilendim. Video kamera mı dslr mı? Dslr ise hangi modeller video için daha avantajlıdır?
  • Ertan Mollaoğlu

    Ertan Mollaoğlu - 30 Nisan 2013 17:35

    Selam. Bence sen kararını vermişsin gibi. Kaliteli bir video kaydı yapmak için çok profesyonel bir kamera almana gerek yok. Alacağım orta seviye kameraların da fiyatları en az bir dslr fotoğraf makinesi kadar olacak zaten. O yüzden kısa film çekmek istediğini düşünürsek bence dslr alsan daha iyi olur. Canon Nikon hatta video kayıt özellikleri tavan yapmış olan Sony dslr makinelerden birini seçebilirsin. Özellikle Sony bu konuda çok yol almış. Yalnız unutmaman gereken bir konu kaliteli bir lens alman gerekir. 18-55mm lensler ile çok iyi görüntü alamazsın malesef. Alacağın lens de kaliteli olmak zorunda bu da fiyata yansır. Bence bu tarz bir iş için en az 3000tl bütçe ayırmış olman gerekir.
    Cevap ver00
  • Cihat Sarıel

    Cihat Sarıel - 30 Nisan 2013 16:25

    Bence kesinlikle bir dslr fotoğraf makinesi al. Bu fiyatlara alabileceğin bir çok video kameradan daha iyi bir görüntü kalitesine sahip olursun. Arkadaşın da dediği gibi yalnız kaliteli bir lens alman gerekir ki bence Tamron 17-50mm işini görür hem de iyi fiyatlara bulabilirsin. Özellikle dikkat etmen gereken nokta da harici mikrofon çıkışı olup olmaması. Fotoğraf makinelerinin üzerinde bulunan dahili mikrofonlar genelde çok iyi çıkmazlar. Bunun için kaliteli bir mikrofon da alman gerekir eğer bu işi profesyonel boyutta yapacaksan. Üçüncü olarak ise alacağın fotoğraf makinesinin video kayıt esnasında sürekli af yapıp yapmaması çok önemli olabilir. Eğer böyle bir özellik yoksa sürekli elle netleme yapman gerekebilir ki bu da aslında zahmetli bir iş. Yani bence ihtiyaçlarını belirleyip alacağın bir dslr fotoğraf makinesi seni son derece memnun eder diye düşünüyorum. Zaten bu makineler birçok kısa filmde kullanılmakta.
    Cevap ver00
  • Montezooma

    Montezooma - 1 Mayıs 2013 11:06

    Bütçen ne kadar tam bilmiyorum ama bence bu iş için en kral alet şu an Sony A99 gibi duruyor. Pahalı ama hem full frame hem de harika video özellikleri var. Aklında olsun yine de
    Cevap ver00
  • Cihat Sarıel

    Cihat Sarıel - 1 Mayıs 2013 14:16

    Montezooma arkadaşa Sony a99 önermişsin ama sadece body fiyatı 7000tl olan bir model bu. Çok para arkadaşın da bu kadar bütçe ayıracağını sanmıyorum okuduğum kadarıyla. Yani evet a99 çok kaliteli olabilir ancak 7000tl çok ciddi bir rakam ve o fiyatlara çıkacaksa Canon 5D Mark3 bile alabilir.
    Cevap ver00
  • Montezooma

    Montezooma - 1 Mayıs 2013 14:30

    7000tl ürünün yurt içi fiyatı evet ancak yurt dışı fiyatı 4400tl gibi bir rakam ve gerçekten bugüne kadar çıkan en iyi video kayıt amaçlı dslr diyebilirim. Elbette ucuz bir ürün değil ama müthiş özelliklere sahip. Full hd saniyede 60 fps sunan bir full frame. Olağanüstü özellikleri var. Belki araştırmak ister diye söyledim.
    Cevap ver00
Bu konuyla ilgili yazacak birşeyleriniz mi var?