"iyi.net" fiyat karşılaştırma …
Tost Makinesi Forumu (toplam 2 konu)

Belçim alptekin

tost makinesi alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Belçim alptekin - 2 Mayıs 2013 15:48

Arkadaşlar iyi bir tost makinesi almak istiyorum.Fakat o kadar çok model ve marka var ki.Nelere dikkat etmem gerektiği konusunda kafam çok karışık bana biraz yardımcı olur musunuz?
  • arzu tunc

    arzu tunc - 2 Mayıs 2013 15:56

    1- Tost makinesi seçimi yapılırken kolay çizilmeyen ve yapışma problemi olmayan teflon ve dökün tabanlılar tercih edilmesi gerekir. Çıkarılabilir olmasına da mutlaka dikkat etmelisin.
    2- Tost makinesinin ısı derecesi ayarlanabilir özelliği olması gerekir. Sadece dilim ekmekler ile tost yapma hedefleniyorsa ufak bir tost makinesi işi görmeye yeter. Ancak tost makinesinden ızgara gibi beklentiniz var ise daha büyük modeller alınmalıdır.
    3- Makineye fazla ihtiyacınız yoksa, bilinen markaların örneğin arçelik gibi markanın ufak boyutta ve oldukça hesaplı ürünleri tercih edilebilir.
    4- Tost makinesinin, kapağı 180 derece açılıp iki kapağını da yatay bir biçimde kullanılacak modeller tercih edip elektrikli ızgara halinde kullanılabilir.
    5- Piyasada yer alan birçok tost makinesini iç yüzeyi ile dış yüzeyi de ısınır. Bu evde bulunan ufak çocuk ve evcil hayvanlar için problem yaratabilir. Bununla birlikte tost makinesiyle alakalı ev kazalarının büyük bir bölümü ısınan yüzeye değen kabloların kaplamasının erimesi ile gerçekleşmektedir.
    6- Tost makinesi alınırken “ Türk Standartları Enstütüsü belgesi, servis ağı yaygın ve arçelik gibi bilinen markaların aletleri tercih edilmelidir.
    7- Tost makinesi kullanım kılavuzuna göre kullanmalı, kapağında bulunan malzemelerin türü ve pişirme zamanına göre kızartma ya da pişirme yapılması gerekir.
    8- İlk ısıtma esnasında tost makinesinden hafif bir koku gelebilir. Bu durum normaldir ve kısa süre sonra erer.
    9- Makine temizlenirken sert ve kuru cisimlerin kullanılmaması gerekir.

    Bu bilgiler karar vermen için yeterlidir diye düşünüyorum :)
    Cevap ver101
  • Nilüfer Sever

    Nilüfer Sever - 1 Şubat 2014 23:03

    Ben tost makinesi alırken malzeme kalitesine,iyi bir marka olmasına ve en çok da iç yüzeyinin kaplamasına dikkat etmiştim.Sağlık açısından iç yüzeyi döküm demir kaplama olanlar bence en iyisi.Hem döküm olanlar tostun daha ince olmasını sağlıyor.Kenwood'un döküm olan modeli termostatlı tostu içinde unutsanız bile çok sorun olmuyor.Bu özelliğinden dolayı ekmek kızartma makinesi olarak da kullanımı süper.
    Daha önce Siemens marka tost makinesi ve ızgarası birlikte olan bir model kullanmıştım.Bence tost makinesi ayrı olmalı ve kesinlikle döküm kaplama olmalı.Bunu anlamak için üst kapağının ağır olmasını dikkat etmelisiniz,
    Cevap ver80
  • burcu kara

    burcu kara - 23 Temmuz 2015 13:13

    Cevap ver00
Bu konuyla ilgili yazacak birşeyleriniz mi var?