"iyi.net" fiyat karşılaştırma …
Tablet Pc Forumu (toplam 54 konu)

Lenor

Apple iPad 5 ve Apple iPad Mini 2 söylentileri

Lenor - 11 Ekim 2013 10:13

Normalde Apple ürünlerini bu kadar yakından takip etmiyorum ama doğum günü hediyesi olarak kendime iPad 5 almaya karar verdiğimden beri her gün en az 5-6 defa güncelleme var mı yeni haber var mı diye kontrol ediyorum. Şu an için sadece söylentiler var tabii. Apple normalde basın mensuplarını gerçekleştirdiği tanıtımların 1 hafta öncesi davet ediyormuş her ne kadar Apple'dan gelen kesin bir açıklama olmasa da 22 Ekim'de bu tanıtım yapılacağı söylentileri var. Öncelikle kısaca şimdiki söylentilerden bahsediyim, öncelikle iPad Mini 2 Retina Ekran ile gelebileceğinden ötürü yapım aşaması gecikebileceğinden dolayı çıkış tarihi 2014'e sarkabilirmiş ama Ekim sonu veya Kasım başında da çıkabileceği söyleniyor. Kamera olarak her iki tabletin megapikselleri 5'ten 8'e çıkarılacağı haberleri de var. iPad 5 daha ince ve hafif olacakmış iPad Mini gibi olacakmış tasarımı ve daha kıvrımlı hatlara sahip olacakmış ve 9.7 inç ekrana devam edecek. iPad Mini 2 tasarımında ise fazla bir söylenti yok ya bir önceki model gibi kalacak ya da daha ince ve hafif olacak. Renk çeşitlerine gelince iPad 5'in space grey yani koyu gri renkli modelinini fotoları basına sızıyor. Aynı zamanda bu tabletlerin iPhone 5S'de olduğu gibi altın rengiylede geleceği söylentileri var. Gelelim en merak edilen şeye (ben de çok merak ediyorum aslında keşke kesin bir açıklama olsa): Touch ID. Genelde iPad'ler iPhone'lara gelen yenilikleri 1 sene daha geç takip ediyor mesela Siri ve Retina Ekran 1 sene gecikmeli olarak iPad'lere geldi. Her ne kadar Sonny Dickson sitesindeki fotoğraflara bakılınca Touch ID yok gibi görünsede daha birçok kaynaktan sızan fotoğraf ve videolara göre home butonu çok daha büyük ve sözde iPad 5'e ait olan ön kasa iPad 4'ün üstüne konulunca home buton kısmı çok daha büyük geliyor yani olabilir de olmayabilirde. İşlemci olarak iPad 5'te A7 çip olacağı düşünülüyor. Hatta daha da gelişmiş model olan A7X çipi de olabilirmiş (umarım) iPad Mini 2'de ise A5X işlemci olacağı söyleniyor. Her iki tablette tabiiki de Apple'ın en güncel iOS 7 işletim sistemiyle gelecek. Fiyatları ise kendilerinden önceki modellerle aynı olacak. iPhone 5S çıktığında iPhone 5'in ilk lanse edildiği piyasa fiyatıyla aynıydı. iPad 5'in de başlangıç fiyatının iPad 4'teki gibi olacağı düşünülüyor. Peki siz yeni iPad'lerde ne gibi özelliklerin bulunmasını isterdiniz? Yeni söylenti çıkarsa burada paylaşmaya devam edelim lütfen.
  • Glenndale

    Glenndale - 11 Ekim 2013 16:27

    Hiçbişi belli değil zaten mecbur beklememiz lazım zaman göstericek. Touch ID'ye gelince bence çok önemli bir özellik değil zaten yeri göğü sallayacak gibi bir yenilik de değil ama sen almak istediğine göre hazır o da olsa iyi olurdu diye düşünüyorsun sanırım ben olsam bende öyle düşünürdüm, iPad 6'da falan 99% olur çünkü Touch ID. iPad 5 64-bit ile gelebilirmiş ama bence çok gereksiz çünkü rami en fazla 2gb olur diye düşünüyorum. 64-bit için de en az 4gb ram gerekiyo... Sırf reklam amaçlı 64-bit koymalarına gerek yok bence ram 1 veya 2gbde kalıcaksa :/
    Cevap ver00
  • Daryl Girl

    Daryl Girl - 12 Ekim 2013 13:50

    iPad 2 kullanıyorum ama biraz büyük geldiği için Mini 2 almayı düşünüyorum çok pahalı olacağı söyleniyor. Mini 1'in ilk piyasa fiyatından daha fazla olabilirmiş sanırım. iPhone 5s'deki Touch ID çok hızlı çalışıyor taradığını anlamak bile zor. İyi eklenmiş bir sistem olduğunu düşündüğüm için umarım iPad'e de entegre ederler geciktirmezler yani Siri veya Retina Ekran gibi.
    Cevap ver00
  • Aydın Tokhan

    Aydın Tokhan - 16 Ekim 2013 13:56

    Cevap ver00
    • Yalçın Bora

      Yalçın Bora - 23 Ekim 2013 12:48

      Artık X değil. A7X yok Air'de. Anlaşılan Apple yeteceğini düşünmüş.
      Cevap ver00
  • Phantom

    Phantom - 21 Ekim 2013 09:18

    Dün çok sağlam kaynaklardan alınan bilgilere göre touch id gelmiceği öngörülüyor. Bunu öngörenler iphone 5s'ye altın rengi ve touch id'yi cihaz daha tanıtılmadan tahminde bulunan bi kaynakmış. Yeni çıkacak iPadler altın rengide olmicakmış en azından öyle söyleniyor. Yarını beklicez bakalım keynoteda neler söylenecek.
    Cevap ver00
  • Kerem

    Kerem - 22 Ekim 2013 09:20

    Touch ID neredeyse kesin denirken 1 gün önce KGI Securities açıklamaları Touch ID olmayacağı yönündeydi. Aynısı altın rengi için de geçerliydi. Ama dün bi foto sızmış nete, ipad miniyi altın rengi ve touch id ile gösteriyor. Fotonun bi iFan tarafından alınan render olup olmadığı da tartışılabilir. http://www.nowhereelse.fr/ipad-mini-2-or-touchid-89539/
    Cevap ver10
  • Yalçın Bora

    Yalçın Bora - 22 Ekim 2013 14:38

    Touch Id olcağına dair söylentiler baya bi çoğaldı bugün. Mini 2'de olup olmicağindan emin olamıyorum (fotoyu görmeme rağmen biraz kuşkuluyum) ama ipad 5'te olcak gibi duruyor. Yeni klavyeli cover kılıflarda beklenenler arasında. Apple'in yapması lazım artık zaten 3. parti firmaları kullanmak zorunda değil insanlar.
    Cevap ver00
Bu konuyla ilgili yazacak birşeyleriniz mi var?