"iyi.net" fiyat karşılaştırma …
Soğutucu / Overclock Ürünler Forumu (toplam 2 konu)

sincan

Su soğutma mı yoksa hava soğutma mı?

sincan - 28 Kasım 2013 09:42

Selam arkadaşlar bilgisayar toplatıcam ama öncelikle hangi çeşit soğutmayı tercih etmem gerektiği hakkında bilgi sahibi olmam lazım ona göre de kasa seçicem. Her kasa sıvı soğutmayı desteklemiyor çünkü. Sizce bu soğutma çeşitlerinin artıları ve eksileri nelerdir? Hangisini tercih etmeliyim. Oyun amaçlı kullanıcam ve Autocad gibi tasarım programlarını çalıştırmam gerekiyor. Kesinlikle kasmamalı gürültülü olmamalı, hafif ses kabulümdür, ve en önemlisi çok etkin soğutma sağlamalı. Her ikisini birlikte kullansam nasıl sonuç alırım veya tek kullanmam lazımsa en iyisi hangisidir? Bide hangi markayı tercih etsem? Fan konusunda Corsair, Thermaltake ve Cooler Master var hangisi en iyisidir sizce?
  • Orkun

    Orkun - 5 Aralık 2013 15:58

    Oyun amaçlı ve dediğiniz programlara göre sıvı soğutucu kullanmanıza gerek yok. Sıvı soğutucular overclock yapacaklar için geçerli oyun için hava soğutma daha iyidir. Sıvı soğutma çok pahalıdır ve onu kuracak insan da bulmak zordur, her ne kadar çoooook ender görülsede boruların zarar görme ve sıvının dökülerek tüm sistemini altüst etme riski bulunuyor ama dediğim gibi çoooooook ender oluyormuş bu. Tabii ki daha temiz kullanımı daha kolay ve daha etkili soğutma sağlar ama oyun için değmez. Hava soğutucuları oyun için daha iyidir bence hem çok ucuz ve etkili soğutma sağlayan modeller var. Öncelikle alacağınız kasanın kaç tane fan ile geldiğine bakın belki gereksiz bile olabilir. Ekran kartını çift veya üç fanlılardan alın, birçok kasa zaten kendi fanlarıyla gelir 3 tane fanı falan hazırdadır ihtiyacınız bile olmayabilir başka fan almaya. Ama illede ihtiyacınız olursa Cooler Master veya Thermaltake markalarının ikisi de iyidir Corsair kullanmadığım için bilmiyorum ama kişisel tercihim Cooler Master, daha güven veren bi marka bana göre. Ben şimdilik Zalman kullanıyorum Cooler Master ile birlikte çok da memnunum hem çok uygun fiyatlı hem etkili soğutuyor. Ses problemi de yok.
    Cevap ver00
  • Kerem Polatkan

    Kerem Polatkan - 6 Aralık 2013 10:03

    Elbette sıvı soğutma çok daha iyidir. Daha sessiz daha etkili soğutma sunar. Ancak çok daha pahalıdır. Alırken güvenli olanı almak lazım. Pahalıdır. Ama ciddi bir oyun bilgisayarı içinse bence şarttır. Diğer türlü 5-6 tane fanla soğutmaya çalışırsın 40cm lik ekran kartını :D
    Cevap ver00
Bu konuyla ilgili yazacak birşeyleriniz mi var?