"iyi.net" fiyat karşılaştırma …
NAS Sürücü Forumu (toplam 1 konu)

Erdem Köse

Nas nedir?

Erdem Köse - 14 Haziran 2013 15:56

Arkadaşlar Nas sürücü nedir biri beni bilgilendirebilir mi? Fiyatları falan çok pahalı ne işe yarar bunlar pek anlayamadım.
  • Kerem

    Kerem - 17 Haziran 2013 10:58

    Nas sunucular herhangi bir ağa direk bağlanarak merkezi bir biçimde veriyi saklayabilir ve istek dahilinde bu veriyi ağa sunabilen cihazlardır. Nas sunucular bilgisayarlar gibi klavye veya mouse gibi herhangi bir çevre birimine ihtiyaç duymazlar. Kendi içlerinde barındırdıkları işletim sistemiyle çalışırlar. Nas sunucularında dilersen daha daha fazla disk ekleyerek saklama kapasitesini arttırabilirsin. Bu saklanan verilere ulaşmak istersen bu disklere ayrı ayrı erişmene gerek kalmaz, Nas sunucusuna erişince otomatikman tüm veriye ulaşmış olursun. Şimdi bu günlük kullanım için gereken bir cihaz mı? Tabiiki de hayır, zaten inanılmaz pahalılar. Genelde bu tarz cihazları iş sahipleri ofisleri için alır yani evde kullanılmak için almaya bence hiç gerek yok. Çok daha ucuz seçenekleri tercih ederek verini rahatlıkla saklayabilirsin.
    Cevap ver10
    • Ahmet Ertürk

      Ahmet Ertürk - 20 Haziran 2013 15:37

      yani işyerleri önemli bilgilerini ya da tüm bilgilerini bu yolla mı saklıyorlar ? Holding gibi büyük yerler kullanıyor olmalı
      Cevap ver00
    • Kerem

      Kerem - 22 Haziran 2013 12:46

      Evet aynen büyük yerler, ofisler, iş yerleri, holdingler falan kullanıyor. Nas sürücülerin genel fiyatları 20-35 milyar civarı değişir zaten araba al daha iyi :) Daha ucuzları da piyasada var ama kişisel kullanım için ne kadar zengin olsan da fazla bence.
      Cevap ver00
Bu konuyla ilgili yazacak birşeyleriniz mi var?