"iyi.net" fiyat karşılaştırma …
Medya Oynatıcı Forumu (toplam 3 konu)

Oguz

Media Player Alırken

Oguz - 13 Mayıs 2013 15:01

Media player ile televizyonda istediğiniz yerde dijital film, müzik ve fotoğrafları izleyebilir, dinleyebilir ve görüntüleyebilirsiniz. Bazı media playerların içinde sabit disk bulunuyor, böyle olanlar ile internete bağlanabildiği için bunlar tavsiye edilir. Bazıları ise disksizdir. Media oynatıcının bağlantı girişleri önemlidir. HDMI girişi, USB girişi ve VGA girişi olmalıdır. Bunlar girişler sayesinde TVye bağlanabilir. Media player alırken altyazı sorunu yaratıp yaratmayacağına dikkat etmek gerekir. En çok sorulan soru mkv formatını ve dts ses formatını destekleyip desteklememesidir. O yüzden media player almadan önce film izlerken sorun yaşamamak için oynattığı formatlara dikkat etmek gerekir. Western Digital bana göre en iyi media player markasıdır.
  • Tevfik Akifoğlu

    Tevfik Akifoğlu - 12 Ağustos 2013 14:57

    Media playerlar tam olarak nedir? Şunları bunları yaparsın demişsin ama ufacık alet çok da özelliği var ve fiyatları da iyi. Çok düşündürüyor beni. Alasım var ama kesin kurulumunu falan beceremem ben. Ses sistemi kurmak istiyorum odama media player alsam ses sistemimi ona bağlayabilir miyim mesela?
    Cevap ver10
  • Turgut Eşili

    Turgut Eşili - 12 Ağustos 2013 16:18

    mesela bazı TVler her formatı desteklemez. Diyelim ki 3d film izliyorsun dts ses formatında ama televizyonun dts ses formatını desteklemediği için görüntü var ses yok. O zaman media player alarak işi çözebilirsin. TVye bağlarsın media player'ı istediğin şeyi izler dinlersin. Özellikle mkv video formatını oynatması media playerlar için önemlidir; çünkü birçok tv markası mkv desteklemez. Sen de indirdiğin filmleri izleyemezsin. Bir de altyazılarda Türkçe karakterler sorun olursa media playerda altyazı desteği varsa rahatça izlersin. Adı üstünde medya oynatıcı. Herhangi bir medya içeriğini rahatça görüntülemek, duymak için. Kurulumunda zor bir şey yok ... ama ses sistemini ne amaçla kuracaksın ? Film izlerken ev sinema sistemi olarak ses sistemi kuracaksan farklı formatları (codecleri) desteklesin istersen almanda yarar var. (Ne kadar çok format desteği var o kadar iyi) DVD Bluray oynatıcın farklı uzantıları desteklemiyorsa (veya televizyonun) media player al derim.
    Cevap ver00
  • Doktor Sallaso

    Doktor Sallaso - 31 Temmuz 2015 23:43

    Media Player alırken kesinlikle dikkat edilmesi gereken en önemli özellik bence tüm codecleri donanımsal olarak desteklediğinden emin olmanızdır. Son zamanlarda birçok android işletim sistemli playerler maalesef görsel olarak iyi gibi görünse de yazılımsal olarak yetersiz kalmakta. Belki ilerki zamanlarda bu durum düzeltilecektir ama şimdilik böyle. Fiyat performans açısından tavsiye edebileceğim WD ve tabii ki Apple TV.
    Cevap ver00
Bu konuyla ilgili yazacak birşeyleriniz mi var?