"iyi"sini bulmanın en kolay yolu…
Masaüstü Bilgisayar Forumu (toplam 7 konu)

Zibidi Gonzalez

Kasa içeriden çalışıyor ancak monitöre görüntü gelmiyor!

Zibidi Gonzalez - 14 Mart 2014 02:28

Arkadaşlar yeni bir kasa aldım ve yeni bir güç kaynağı aldım. Eski kasadaki tüm sistemi kendim buna taşıdım yeni güç kaynağı ile birlikte. Şimdi sorun şu kesinlikle her parçayı doğru taktığıma eminin daha önce de yaptım bu işlemi. Ancak bu defa bilgisayar çalışmasına rağmen içerisindeki tüm parçalar çalışmasına rağmen monitöre görüntü gelmiyor ve monitör ışığı beklemedeki haliyle yanıp sönüyor. Sorun ne olabilir delirecem. Güç kaynağından değil çünkü bilgisayarın içindeki her şey çalışıyor. Fanlar vs. Kasadan olması çok saçma olur o da değil bence. Ekran kartı monitör aynı onları değiştirmedim daha önce çalışıyorlardı sorunsuz bir şekilde. Şimdi ne oldu da böyle oldu anlamıyorum. 50 kere kontrol ettim bağlantı noktalarını bir hata da yok. Lütfen yardım edin. Bilgisayarcıya götürüp saçma sapan şeyler yapıp 40-50tl vermek de istemiyorum.
  • Tekin Harmanlı

    Tekin Harmanlı - 14 Mart 2014 10:36

    Merhaba. Tam emin değilim ama anakartın kasayla olan temas noktalarından kaynaklı bir kısa devre yapıyor olabilir. Benim başıma hemen hemen aynısı gelmişti. Sadece ben yeni parçalar aldım eski kasaya takmaya çalıştım. Anakart ram vs hepsini sıfırlamıştım. Daha önce kendim böyle bir iş de yapmamıştım. Hepsini uzun uğraşlar sonucu taktım çalıştırdım falan neyse hiç sorun olmadı. Sonra bilgisayarı açtığımda tüm parçalar dediğin gibi çalışmasına rağmen monitöre görüntü gelmemeye başladı. Kasaya biraz vurunca vs yapınca geçiyordu. Yani her açılışta böyle saçma şeyler denemekten sıkılmıştım. Ben de tüm parçaları aldığım bilgisayarcıdan (iyi firmalardan biri) rica ettim kasayı göndereyim bu sorunu çözün diye. Kendileri çok ilgilendiler sağolsunlar. Meğer olay anakartı ben lap diye kasaya koymuştum arada hiç iletken olmayan bir şey koymamışım (gerekiyormuş öyle söylediler) bundan dolayı kısa devre yapıyormuş. Arada iletken olmayan bir malzeme koymuşlar. Analart ın al tarafı ile kasanın arasına. Sorun çözülmüştü. Bence bundan kaynaklı olabilir. Bence dene.
    Cevap ver 1 0
  • Zibidi Gonzalez

    Zibidi Gonzalez - 24 Mart 2014 11:02

    Hocam geç oldu ama çok teşekkür ederim aynen dediğin gibi bir sorun varmış. Yanına bir parça iletken olmayan köpüksü bir malzeme koyduk arkadaşla. Sorun çıkmıyor artık. Tek seferde açılıyor bilgisayar tamamen. Tekrar teşekkür ederim :) süpersin.
    Cevap ver 0 0
Bu konuyla ilgili yazacak birşeyleriniz mi var?