"iyi.net" fiyat karşılaştırma …
Laptop Forumu (toplam 26 konu)

Gözde

Bir öğrenci için hangisi daha iyi? Macbook Air yoksa Macbook Pro?

Gözde - 30 Nisan 2013 17:56

Üniversite için yeni bir laptop almak istiyorum. Macbook'a kafayı takmış durumdayım ama bütçem uzun bir süre boyunca sadece bir tanesini alabilmeme izin vericek. Oyun oynayan bir insan değilim, ağır programlar fln kullanmıyorum Photoshop gibi... Bilgisayarımı hep yanımda taşırım. Bilgisayarı kullanmak için genel amaçlarım ise blogda yazmak, internette gezmek ve sohbet etmek. Acaba sizce hangi dizüstünü tercih etmeliyim?
  • Murat Bozkurt

    Murat Bozkurt - 1 Mayıs 2013 16:41

    Pro'nunda Air kadar ince ve hafif olduğu iddiası var ama bunu kanıtlayacak fırsatım olmadı. İş için çok yolculuk yapan birisi olarak tercihimi direk Air'den yana kullandım ve çok memnun kaldığım bir notebook. Pro'nun performansı sanırım daha iyiymiş ama gerçekten bir şey diyemeyeceğim. Air'den çok memnunum yanlız çok indirmeler yaparsan film dizi müzik foto falan yüklersen bilgisayarın kendi hafızası yeterli olmayabilir, Air notebooklarda özellik arttırma da yapamazsın ama Pro'da yapabilirsin. Air alırsan ve medyaya düşkünsen yanında bir harici hard disk almanı öneririm. İnceliği ve hafifliği ile Air seni tatmin eder diye düşünüyorum, performansıda çok hızlı. Bilgisayarın uykudan uyanması 1 saniye sürüyor, açılması da çok hızlı.
    Cevap ver30
  • Gözde

    Gözde - 2 Mayıs 2013 11:18

    Kullanım alanlarım için Macbook Air daha iyi gibi görünüyor ama cd takma yeri yokmuş, cd çalıştırmak istersem neler yapabilirim peki?
    Cevap ver10
    • Murat Bozkurt

      Murat Bozkurt - 2 Mayıs 2013 13:06

      CD çalıştırabilmen için iki seçeneğin bulunuyor. Öncelikle harici bir CD-ROM alabilirsin, Apple Store'da bulunuyor bunlar. Bu sürücüyü bilgisayarına USB girişinden takarsın ve CDlerini çalıştırırsın. Ya da aynı ağda bulunduğun başka bir bilgisayarın CD-ROM'unu uzaktan kullanabilirsin. Örneğin evinizde 3 bilgisayar var diyelim biri sizin Air modeliniz, Air'iniz ile ağdan diğer 2 bilgisayarın disk sürücülerinden CD çalıştırabilirsiniz. Zor geliyor olabilir kulağa ama aslında çok basit internette resimli anlatımlarını bulabilirsin ama bu yöntemim dezavantajı her an her yerde ikinci bir bilgisayar olmayabilir :) Kendi bilgisayarım ile harici CD-ROM kullanıyorum, fazla yer de kaplamıyor, ha sadece almak için yine cebinden para çıkar yani...
      Cevap ver20
Bu konuyla ilgili yazacak birşeyleriniz mi var?