"iyi.net" fiyat karşılaştırma …
Klima Forumu (toplam 4 konu)

Portakal Rengi

Klima Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Portakal Rengi - 15 Temmuz 2013 16:40

Bu yaz sıcaklarında klimasız ortamda durulmuyor. Malum bir de Ramazan ayındayız. Klima almayı düşünenlere ipuçları vereceğim. Klima alırken dikkat edilmesi gereken hususlar :
-Bir klimanın soğutma kapasitesi BTU ile ölçülür. BTU değeri ne kadar büyükse klima da o kadar güçlü demektir ve iyi soğutur.
-Oda büyüklüğüne göre BTU değeri de değişir. 9-13 m2 arası büyüklükteki odalarda 7000 BTU, 13-18 m2 odalarda 9000 BTU., 18-25 m2 odalarda 12000, 25-30 m2 odalarda 14000 BTU.. şeklinde gider. Yani 5 m2de bir 2 btu artar diyebiliriz. Eğer klima taktıracağımız oda çok güneş alıyorsa oda büyüklüğünde daha fazla btu değerine sahip bir klima seçebiliriz. Kullanacağımız odada gün boyu 2 kişi olacaksa BTU değeri kişi başına 600den fazla olmalıdır.
Klima kapasitesini belirledikten sonra ne tip bir klima alacağımızı seçmek gerekir.
- Duvar Tipi Klima: Pencere tipi klimalardan daha sessizdir ve yer kaplamaz. Genelde evde ve işyerlerinde kullanılan klimalar bu tiptir.
-Pencere Tipi Klima: Diğer klima çeşitlerine göre maliyeti daha azdır.
-Salon (Kule) Tipi Klima: Yüksek kapasiteli soğutma yapar. Büyük odalar veya büyük, alanı geniş cafelerde kullanılır.
-Kaset Tipi Klima: Çok daha büyük alanlarda kullanılır.
- Taşınabilir Portatif Klima: Odalar arası gezici klimadır.
-İşyeri, mağaza gibi yerlerde uzun saatler klima kullanmayı, nerdeyse tüm gün kapatmayı düşünmüyorsak enerjiden tasarruf eden inverter klimaları tercih etmeliyiz. Evde kullanacaksak enerji tasarrufu için A tipi klimaları tercih etmek gerekir.
-Klimanın harcadığı elektrik ile ne kadar verimli performans sağladığı COP değeri ile ölçülür. Bu yüzden klima alırken COP değeri ne kadar büyükse o kadar verimli çalışıyor demektir. Buna da dikkat edelim.
-Klima alırken marka tercihi de önemli. Sırf ucuz olsun ama klima olsun diye düşünmeyin. Markanın kalitesi, güvenilirliği ve satış sonrası servis hizmetlerini de göz önünde bulundurun.
- Klimanın filtrelemesine dikkat edin. Elektrostatik ve karbon filtresi olan bir klima tercih edin.Daha sağlıklı olacaktır.
-Klimanın gürültü seviyesine dikkat edin. Ne kadar düşük o kadar gürültüsüz çalışır demektir.
Klima almayı düşünen varsa tüm bu hususlara dikkat ederek sağlığı ve bütçesi için en iyi modeli bulabilir ;)
    Bu konuyla ilgili yazacak birşeyleriniz mi var?