"iyi.net" fiyat karşılaştırma …
Ev Sinema Sistemleri Forumu (toplam 3 konu)

Ediz Sözüer

Sony HT-A9: Türkiye'den Alabileceğiniz En Kaliteli Ev Sinema Sistemi Çözümü

Ediz Sözüer - 19 Ağustos 2022 20:49

Sony HT-A9: Türkiye'den Alabileceğiniz En Kaliteli Ev Sinema Sistemi Çözümü

(100 Bin Liralık Astronomik Fiyatlara Çıkan Profesyonel Ses Sistemlerine Alternatif)

Sony HT-A9: 32.400 TL Sony SA-SW5 Kablosuz Subwoofer: 9.400 TL Toplam: 41.800 TL

1.000 TL de hoparlörler için yaptırdığım sehpalara gitti. Ama bu hoparlörlerin standları, yurtdışında 4.300 TL'ye satılıyor. (Vebos Floor Stand Sony HT-A9 Black Set) Siz hesap edin artık.

Önceden sahip olduğum Sony Soundbar Ht-ST5000, Dolby Atmos’u tek başına ve harici bir hoparlöre sahip olmadan gayet başarılı olarak üretebiliyordu fakat salonuma ses yalıtımı yaptırdığım için, daha da çok çevreleyen ve harici hoparlörlere sahip olan bir sinema sistemine sahip olmak istedim.

Daha doğrusu "soundbar"dan "ev sinema sistemi"ne geçiş yapmak istedim. (Gerçi Sony HT-ST5000 de soundbar ile ev sinema sistemi arasında acaip bir cihazdır.)

Sony’nin sayfasına baktığımda, ev sinema sistemi olarak sadece bu sistemin (HT-A9) olduğunu gördüm. Önceden dikkatimi fazla çekmeyen ve keşfetmediğim bu cihazın özelliklerini hayretle okumaya ve ürün incelemelerini araştırmaya başladım.

Aslında sadece yurtdışında satılan ve çift subwoofer’lı, “en iyi sinema sistemi” diye satılan, harici hoparlörlere sahip ve soundbar'ı bulunan bir ürün beni çok etkilemişti. (Nakamichi Shockwafe Ultra 9.2.4) Fakat fiyatı 1500 euro’dan fazla olan ürünlerde gümrük vergisinin yanında eklenen ithalat vergisi ve kargo ücreti nedeniyle ürünün fiyatının 70 binlere çıkması bu hayalden vazgeçmeme sebep oldu. (ki zaten internet mağazaları Türkiye'ye kargo yapmıyor bu ürünü, ancak aracı bir siteye %10 hizmet bedeli ödeyerek getirtme imkanınız var)

Ben de bu kadar astronomik fiyatlara çıkmayan ve Türkiye’den alabileceğim en kaliteli ev sinema sistemi çözümünü aramaya başladım. İşte bu sistemin özellikleri o kadar çekici geldi ve aklıma yattı ki kısa zamanda almaya karar verdim ve yanında uyumlu subwoofer’ını da (SA-SW5) satın aldım.

Pahalı hoparlör standları yerine, mobilya imalatçısından mdf üzeri lake boya, antrasit renkli sehpalar yaptırdım çapraz ayaklı.

Ve sonuç: Gerçekten harika bir ses. Sesin 360 derece çevrelemesi ve kuvvetli olması, konuşmaların çok net duyulması…

Tatmin edici bir sinema deneyimini profesyonel sistemlere 100 bin liralar ödemeden sizi sahip kılacak üst düzey bir ev sineması seti olduğunu tecrübeyle görmüş oldum.

Türkiye’de yaşayan ev sineması meraklılarına bu pratik ve çok kaliteli seti kesinlikle tavsiye ediyorum.

Aradığınız çözüm ve doğru ürün işte budur.
    Bu konuyla ilgili yazacak birşeyleriniz mi var?