"iyi.net" fiyat karşılaştırma …
Dijital Fotoğraf Makinesi Forumu (toplam 52 konu)

Montezooma

Hangi aynasız fotoğraf makinesini almalıyım?

Montezooma - 27 Haziran 2013 17:43

Merhaba. Dün çok uygun fiyata Samsung NX210 kaçırdım. Yurtdışından ikinci el bir üründü. Bu aralar bu ürünlere sardım. Bence müthiş ürünler. Hem kompakt hem de kaliteli sensöre sahip ürünler. Yanında sürekli olarak fotoğraf makinesi taşımak isteyen ve kaliteden ödün vermek istemeyenler için harika bir çözüm.

Ben de bunlardan almak istiyorum. Yurtdışından özellikle ikinci el almak istiyorum. Şu ana kadar incelediğim ve kafama yatan ürünler. Olympus E-PL serisi. Panasonic GF serisi ve Samsung NX serisi. Samsung sanki biraz daha iyi gibi duruyor bunların arasında ama fiyatı da yüksek haliyle. O ikinci el ürünü kıl payı kaçırmasaydım çok iyi fiyata çok güzel bir fotoğraf makinem olacaktı. En temel isteğim iso konusunda başarılı olması. Gece rahat rahat fotoğraf çekmek istiyorum. Işıklı kapalı ortamlarda en azından. Bu konuda tavsiyeleri olan var mı?
  • Cihat Sarıel

    Cihat Sarıel - 3 Temmuz 2013 11:56

    Merhaba. Bu modeller gittikçe yaygınlaşmaya başladı. Nedeni de iyi bir lensin sunduğu optik kalitesini diğer sabit lense sahip kompakt makinelerin verememesi ve taşıma kolaylığı diye düşünüyorum. Bence çok da kaliteli ve güzel ürünler. Kesinlikle gelecekte sayıları çok artacak ve bu mobil hayatta ürünlerin boyutkarı daha da önem kazanacaktır.

    Gayet iyi araştırmışsınız ve tam da ihtiyacınız olan modelleri sıralamışsınız. Yurtdışından ikinci el bir ürün almak gerçekten çok büyük risk. Makineyi sadece fotoğraftan görüp karşı tarafa para yatırmak bence tehlikeli. Ebay'da bulsanız bile satıcılar Türkiye'ye ürün göndermeye yanaşmıyorlar gümrük sıkıntıları sebebiyle ki çok da haklılar. Göndermeye kalksalar bile çok kelepir bulman lazım ki taşıma ücreti ve olası gümrük masrafı üzerine eklense bile sana fiyat avantajı sağlamış olmalı ki ben sanmıyorum böyle bir durumun söz konusu olacağını. Kaldı ki özellikle fotoğraf makinesi konusunda fiyatlar artık yavaş yavaş dünya genelindeki seviyelere inmeye başladı. Sıfır yurtdışı ürünler piyasada artmaya başladı haliyle ikinci el piyasası da düştü. Bence bu tarz bir makineyi eğer illa ikinci el düşünüyorsan yurtiçi ikinci el bak derim. Pazarlık edersin yine istediğin fiyatlara indirirsin. Yine de tercih senin.

    Bahsettiğin modellere gelirsem, Bence de Samsung NX serisi en iyisi gibi duruyor. Sensörü standart bir dslr kadar büyük. Yani daha iyi bir fotoğraf ve iso kalitesi sunacaktır. Lensleri de çok kaliteli diye okudum birçok yerde bu da çok önemli bence. Lens fiyatları normal ama optik kalitesi olarak özellikle 30mm f2 çok iyiymiş. Araştır derim.
    Panasonic GF serisi ile ilgili olarak ben güzel yorumlar okudum. Kesinlikle almayı düşündüğüm bir model. Uygun fiyata bulursam yanımda sürekli taşıyabileceğim kaliteli bir fotoğraf makinesi olsun istiyorum. Benim kullandıklarım resmen eziyet ediyor insana. Samsung almak isterim ancak fiyatları bu modellerden daha pahalı.
    Olympus da keza Panasonic gibi kaliteli modeller üretiyor. E-PL3 ü takip ediyorum. Kullanıcılar memnun. Fiyatı da Panasonic kadardır ya da biraz daha pahalı olabilir bilmiyorum. Fiyatlar çok değişken. Kim kaça tutturursa satmaya çalışıyor bu modelleri. Bazı mağazalarda 2000tl ye yakın fiyatlar varken aynı ürünü bir başka mağazada 1300tl ye bulabiliyorsunuz. Biraz daha oturması lazım fiyatların bu ürünlerle ilgili.
    Sony Nex de çok güzel bir alternatif. Özellikle Nex5 in sensörünün çok kaliteli olduğunu okudum iso konusunda da önceki Sony dslr makinelere göre bile daha iyiymiş. Bunlar benim araştırmalarım sonucunda elde ettiklerim. Bağlayıcı olmasın. Kendin araştır dene test et öyle al.

    Ben de bu tarz bir makine arıyorum demiştim. Pentax kullanıcısı olduğum için Pentax Q modelini çok kısa bir süre inceledim. Özelliklerinden dolayı zaten soru işaretleri vardı kafamda kendim de bire bir inceleyince iyice anladım ki kesinlikle alınmaması gereken bir makine. Sensörü bu senin saydığın tüm modellerden daha küçük.

    Son olarak sana efsane bir model tavsiye edeyim. Bimeksteki satıcı bu tarz bir makine aradığımı görünce bütçeniz yeterliyse buna bakın diyerek bana Fujifilm X Pro1 i gösterdi. Harika bir gövde. Retro tasarım ve çok sağlam duruyordu. Satıcı çok harika bir model olduğunu ve iso konusunda şu ana kadarki en iyi makinelerden biri olduğunu söyledi. Elbette bu tarz mağazalardaki satıcılara pek güvenmem ve kendim de araştırırım bir şey almadan önce fikir edinmeden önce. Çok merak ettiğim X Pro1 i yurtdışı yurtiçi kaynaklardan iyice araştırdım. Gerçekten harika bir alet yapmış Fuji. ( hiç sevmediğim bir markadır aslında) neredeyse her isoda çok kaliteli fotoğraflar çektiği ve bu konuda çok başarılı olduğu söyleniyor. Çok özendim kesinlikle ileride fiyatı biraz düşerse alacağım. Bimeksteki satıcıyı da tebrik ediyorum burdan doğru bilgi verdiği için.

    Kısacası benim de aklımda var bu modellerden birini almak. Bu konudan paylaşımlara devam edebiliriz. Çok uzun bir yazı oldu. Umarım faydası olur.

    Sağlıcakla.
    Cevap ver40
    • Montezooma

      Montezooma - 3 Temmuz 2013 13:30

      Merhaba hocam. Döktürmüşsün. Harika bir yazı olmuş. Yanlış anlama ama Pentaxlara zaten hiç ısınamadım :) Elbette kalitelidir ama düşündüğüm bir marka değil. Dslr modellerini de çok fazla incelemedim. Sadece K30 un iyi bir giriş orta seviyesi fotoğraf makinesi olduğunu biliyorum o kadar.

      Sanırım bir Panasonic GF sahibi olabilirim bu ay içinde. Bakalım anlaşırsam gümrükte falan bir sorun çıkmazsa izlenimlerimi detaylı bir şekilde anlatırım.

      Fujifilm!in bahsettiğin modelini inceledim. Çok güzel duruyor. Çok da iyi yorumlar almış ancak çok pahalı. Burada 3000tl yurtdışında bile 2500tl den fazla. O kadar para veremem maalesef. Panasonic GF3 buldum gayet iyi fiyata. Onunla bu ay anlaşırsam süper olur. Bakalım nasıl olacak. İrtibatta oluruz hocam çok sağol. Böyle deneyimli birinden tavsiye almak isterim.
      Cevap ver00
  • Zeynep Tmrl

    Zeynep Tmrl - 9 Aralık 2013 14:23

    Merhaba. Ben de bu tarz bir makine arıyorum. Acaba bir tercih yapabildiniz mi?
    Cevap ver00
  • Monster Biri

    Monster Biri - 31 Aralık 2013 12:35

    Cevap ver00
Bu konuyla ilgili yazacak birşeyleriniz mi var?