"iyi.net" fiyat karşılaştırma …
Dijital Fotoğraf Makinesi Forumu (toplam 52 konu)

Saniye Gül

Gece ve kapalı ortamlarda daha iyi fotoğraf çekmek için ne yapabilirim?

Saniye Gül - 29 Nisan 2013 17:14

Fotoğraf kalitesi ve video çekiminden çok memnunum. Ancak gece çekimleri ve kapalı ortam çekimlerinde sorun yaşıyorum. Düşük ışık koşullarında yani. Bu sorunu aşmak için biraz araştırma yaptım. Belki ben çok iyi kullanamıyorum makineyi ama tavsiye edilen uzun pozlama ile de bulanık sonuçlar aldım hep. Sanırım fazla titretiyorum. Bunun için daha farklı bir lens mi almam gerekir yoksa hiç istemesem de tripod mu kullanmak zorunda kalacağım her seferinde? :(
  • Kerem Polatkan

    Kerem Polatkan - 29 Nisan 2013 17:31

    Merhaba. Bunun için ilk önce fotoğrafçılığı iyi bilmen (en azından neyin nasıl kullanıldığını ışıktan nasıl daha iyi faydalanacağını) gerekiyor. Bundan sonra ekipmanda belki biraz iyileştirmeler yapabilirsin. Daha düşük diyaframlı bir lens, iyi bir tripod ve belki daha iyi fotoğraf makinesi gibi. Ama en önemlisi dediğim gibi fotoğrafçılığı az çok bilmen gerekiyor. Hangi ayarı nerede kullanman gerektiği konusunda zamanla tecrübe kazanırsın. Belki orta vadede 50mm f1.8 diyaframlı bir lens alıp düşük ışıklı mekanlarda daha iyi sonuçlar alırsın. Fotoğraf makinesi değiştirmek en son seçenek olur. O da başka ihtiyaçlar hissetiğinde yapılması gerekir. Düşük ışıkta iyi çekmiyor diye fotoğraf makinesi değiştirilmez. Tripod ise kesinlikle almalısın. Çok fark göreceksin. Bir kaç stop birden kazandırır sana tripod.
    Cevap ver00
  • Ertan Mollaoğlu

    Ertan Mollaoğlu - 29 Nisan 2013 18:41

    Makineyi biraz daha öğrenin, fotoğrafçılığı biraz daha öğrenin, sindirin sonra ihtiyacınızın ne olduğunu anlayacaksınız. Şimdiden ekipman arayışına girmeyin derim.
    Cevap ver00
  • Cihat Sarıel

    Cihat Sarıel - 30 Nisan 2013 10:00

    Karanlık sayılmayacak düşük ışıklı ortamlarda elbette sürekli tripod kullanmak zorunda değilsiniz. Uzun pozlama yapacağınız zaman tripod çok gerekli bir ekipman. Bunun dışında düşük ışık koşullarında pozlama iso ve iyi bir lens ile istediğiniz elde edebilirsiniz. Arkadaşın da dediği gibi önce hangi ışıkta hangi ayarları kullanmanız gerektiğini iyi kavrayın. Bunlardan sonra belki bir lens almak işinizi kolaylaştıracaktır.
    Cevap ver00
  • Saniye Gül

    Saniye Gül - 1 Mayıs 2013 12:07

    Peki teşekkür ederim. Ben biraz daha öğreneyim ayarlarını. Özellikle de ışığın az olduğu durumlarda ne yapmam gerektiğini. İnş. aşarım bu problemi. Ekstra para harcamak istemiyorum :(
    Cevap ver00
  • Emre

    Emre - 1 Mayıs 2013 13:53

    Fotoğrafçılığı ne kadar iyi bilsen de iso konusunda kötü bir makinen varsa çok fazla sonuç elde edemezsin. Eğer özellikle gece ve kapalı ortam çekimleri yaparım diyorsan farklı bir makine ve lens almalısın bence. Nikon D7000 uygun olabilir.
    Cevap ver00
Bu konuyla ilgili yazacak birşeyleriniz mi var?