"iyi.net" fiyat karşılaştırma …
Çevre Birimleri Forumu (toplam 22 konu)

Orkun

En iyi oyuncu mouse'u hangisi?

Orkun - 29 Nisan 2013 16:15

Şu an A4 Tech kullanıyorum 7 programlanabilir tuşu var ama değiştirmek istiyorum. Görüntüsünden de sıkıldım biraz açıkçası, pek modern değil. Özellikle Logitech G500'ü çok duyuyorum son zamanlarda. Ama Razer'ın bol tuşlu mouselarını da merak etmiyorum değil. Fazla butonu olması avantaj benim için, mümkünse kablolu olsun. Şarjlı olunca pat diye oyun esnasında bitebiliyor daha önce böyle sorunlar yaşadım. Acaba Razer mouselarını kullananlar tuşların ergonomisi hakkında bilgi verebilirler mi? Kullanımı kolay mı? Uzaktan insan parmağının nerde olduğunu kaybeder gibi görünüyor ama göründüğü kadar zor mu gerçekten?
  • Montezooma

    Montezooma - 29 Nisan 2013 16:54

    Selam. Ben Logitech G500 kullanıyorum ve çok memnunum. Tuş sayısı benim için ideal çok olmasına gerek yok. Sen 7 tuşlu A4 Tech ten sonra bence çok daha fazla tuşu olan Razer modellerine bak. Sanırım G500'de 8-9 civarı tuş atayabiliyorsun. Bunların bir kaçı başka amaçlar için kullanılan tuşlar scroll tuşu gibi ama onlara da istediğin comboyu atabiliyorsun. G500 tasarım olarak harika. Ağırlık ayarı yapabiliyorsun ki benim hala çok takdir ettiğim bir özellik bu kadar profesyonel olmasına şaşırdım. G500'ü herkese şiddetle tavsiye ederim ancak sen daha fazla tuş istiyorsun ve 7 tuşlu A4 Tech'ten sonra seni kesmez bence G500. O yüzden paran varsa kesinlikle Razer'ın modellerine bak derim. Swifty'nin kullandığı bir model var 15-20 tane tuşu var diye hatırlıyorum. Onu al geç. Memnun kalmaman imkansız. O modelin ergonomisi G500'den daha iyi duruyor bence. G500 biraz kaba. Eline tam oturmazsa sıkıntı yaşayabilirsin.
    Cevap ver00
  • Kerem

    Kerem - 30 Nisan 2013 13:48

    Roccat Kone + kullanıyorum ve çok memnunum. Roccat ve Razer oyuncu buildlerinde hep en iyileridir. Bendeki mouseta 12 tane programlanabilir tuş var, 20-22 tuşlu mouse gerçekten istiyor musun bilmiyorum ama bence fazlasıyla abartı. Roccat Kone'da mouse ağırlığını da ayarlayabilirsin. Kone'un en önemli özelliği Easy-Shift butonunun bulunması, bu tuş sayesinde 12 tane olan programlanabilir tuş saysını 22'ye çıkarmış oluyorsun. DPI seviyesini de değiştirebilirsin oyuna bağlı olarak, keskin nişancılık oyunlarında 400 dpi benim tercihimdir, çok iyi nişanlar alırsın bu mouse ile. Hem çok ergonomik, saatlerce oynarsın hiç elin rahatsız olmaz. Ama fiyatı diğerlerine oranla biraz daha pahalı.
    Cevap ver00
Bu konuyla ilgili yazacak birşeyleriniz mi var?