"iyi.net" fiyat karşılaştırma …
Akıllı Gözlük Forumu (toplam 9 konu)

pinto

Google Glass göz kırpmanızla fotoğraf çekebilecek

pinto - 23 Aralık 2013 11:25

Google Glass'a en son eklenen özelliklerden biri kullanıcıya göz kırparak fotoğraf çekme olanağı tanıması. Google'a göre bu sayede kamera butonu veya ses komutlarından daha hızlı bir şekilde fotoğraf çekilebilecek. İşin ilginci görüntü kapalı iken bile çalışabilmesi. Merak ettiğim bu özellik tam olarak nasıl çalışacak? Belirli saniye gözü kırpma süresimi tanıcaz o zaman yine zaman alır. Sadece tek göz mu kırpacaz? Pek anlamadım ve her ne kadar hoş özellik olsada açıkçası insanların başına bela olacağını düşünüyorum. Özel hayat fln kalmicak resmen fotonun çekilip çekilmediğini bile anlamak imkansız böyle olunca. Bi restoranda yasaklanmış bile iyi yapmışlar. İnsanların fotoğraflarının çalınıp iğrenç iğrenç sitelerde paylaşılıp yayınlandığı bir zamanda yaşıyoruz, Google Glass ile olay çok farklı bi boyut alıcak gibi duruyor. Gelecekte çok mahkemelik olur buraya yazıyorum! :)
  • MiNioN

    MiNioN - 26 Aralık 2013 09:19

    Birkaç hafta önce bi sürücü durdurulmuş hatırlamadığım bir nedenden dolayı. Google Glass ile araba kullandığını gören polis dikkat dağıtıcı olabileceğini düşündüğü için ceza vermiş. Ama polislerde şaşırmış ne yapacaklarını bilememişler henüz buna özel bir kanun çıkarılmamış ama millet kullanmaya başladı artık bu tarz şeylerin düşünülmesi lazım. Kusura bakmasınlar ama araba kullanırken telefonla mesajlaşmak olsun bununda pek bi farkı yok. İnsanın ne zaman nasıl dikkatinin dağılacağı belli olmaz trafikte kullanımı kesin yasaklanmalı. Millet düz yolda doğru düzgün gidemiyo bide bu gözlük olsa nolcağı belli olmaz hiç.

    Özel hayata gelince hangi özel hayattan bahsediyoruz ki? Kalmadı zaten millet bayılıyo Face'te Foursquare'de nerede bulunduklarını nereye gittiklerini kimlerle olduklarını neler yaptıklarını paylaşmayı çok iyi biliyorlar bu tarz insanlar (siz öylesiniz demiyorum pPnto) gelipte Google Glass özel hayatımı ihlal ediyor derse döverim onları.
    Cevap ver00
  • Lenor

    Lenor - 9 Ocak 2014 11:56

    NameTag adlı bir uygulama geliştirilmiş. O anda baktığın kişinin otomatikman sosyal medya profilini görüntüleyecekmiş ama bunu yapmadan önce cinsel suç işleyip işlemediğine dair bir tarama yapıyormuş. Teknoloji iğrenç bir hal alıyor bence. İnsanlar şimdi bir de ajanlık taslayacaklar.
    Cevap ver00
Bu konuyla ilgili yazacak birşeyleriniz mi var?