"iyi.net" fiyat karşılaştırma …
Video Oyunları Forumu (toplam 18 konu)

celeste

Diablo III Reaper of Souls Adventure Mode nedir?

celeste - 26 Mart 2014 14:50

Diablo III oynuyordum ama bi kez bitirdikten sonra çok sıkıldım ve bıraktım. Aynı şeyi tekrar tekrar yapmak istemedim ama sanırım yeni çıkan eklenti paketinde Adventure Mode diye bir şey varmış ve oyununun tekrar tekrar oynanabilirliğini çok arttıracakmış. Bu Adventure Modu tam olarak neyin nesidir biri açıklayabilir mi?
  • Lenor

    Lenor - 26 Mart 2014 16:49

    Adventure Mode, Diablo 3'ün tamamen açık dünyalı bir versiyonudur. Hikaye yani Story Modu bitirdiğinde bu modu açabilirsin. Bu modda tüm waypointler ve tüm Act'lar açık istediğin kısmı oynayabilirsin Act'ten Act'e geçişler yapabilirsin.

    Ama bu moddaki asıl olay Bounty ve Nephalem Riftler. Bounty sana görevler veriyor atıyorum Act IV'teki Rakanoth'u öldür gibi bu görevleri tamamlayınca xp, gold ve Rift Key alıyorsun. Rift Key'ler ile tamamen rastgele tasarlanmış dungeon açabiliyorsun. Bu dungeonlar kısa 10-15 dakikada tamamlanabilir dungeonlar ve mini bosslar falan bulunuyor ve bunları bitirdiğinde çok güzel ödüller alıyorsun.

    Ama bu Nephalem Rift'lerin en önemli özelliği dediğim gibi tamamen rastgele olması. Harita yaratıklar mini bosslar tamamen rastgele atıyorum Act I'de girdiğin bir yere benzeyebilcekken içerisinde Act III ve V yaratıkları olabilecek. Haritaların hepsi farklı olacak. Hatta Blizzard, Nephalem Rift'te tamamen aynı dungeon'a denk gelmeniz neredeyse imkansız gibi bir şey diyor. Bu Rift'lerin sonunda, tabii ki oynadığın zorluk derecesi de etki edecektir, legendary eşyaların çıkma şansı daha yüksek olacakmış.

    Yani Blizzard, oyuncuları aynı bir yerde takılıp kalarak defalarca aynı yaratıkları öldürerek eşya farm etmelerinin önüne geçmiş oluyor. Bunu daha etkili ve daha eğlenceli bir hale dönüştürüyor.
    Cevap ver40
    • Glorfindel

      Glorfindel - 2 Nisan 2014 17:29

      Kusura bakmada dalgamı geçiyorsun ne 10-15 dakikası?Solo yaparken rifte göre bazen 2 saat sürdüğü oluyor :D 7 level rift koymuş önüme öldür öldür summon edilmiyor rift guardian acayip yavaş ilerliyor.
      Cevap ver01
    • Lenor

      Lenor - 4 Nisan 2014 09:25

      Öncelikle dalga geçmiyorum. Ama 2 saat sürüyor demekle sen dalga geçiyorsun bence. 7 level rift olsa bile nasıl oluyorda 2 saat sürüyor bu? Hangi zorluk derecesinde oynuyorsun sen? Birde sanırım her tarafı explore etmeye çalışıyorsun yoksa 2 saat sürmesi imkansız. Public yapmak çok daha hızlı o konuda. Rift achievementlerinden de haberin yok sanirim, 15, 10, 5 ve 2 dakikada rift bitir achievementleri var. Dediğim gibi 10-15 dakikalık olmasalar blizzard bu achievementleri koyar mıydı? Daha dün bir grubumla hem 15 hemde 10 dakikalık rift achievementlarını aldım Torment I'de.

      Sanırım riftlerin nasıl işlediğini de bilmiyorsun. Grup grup öldürmen lazım yaratıkları o zaman bar daha çabuk ilerliyor. Yani önüne gelen tek tük moblari birak peşinden gelsinler hepsini bir yerde topla bak gör bar ne kadar çabuk ilerlicek birden rift guardian gelmiş olcak. Ama biraz haritaya da bağlı bazı haritalarda mob bulmak problem olabiliyo grup grup olmuyorlar ama bazı haritalar o kadar müsait ki 10dakikalık iş.... Hele grubun her üyesinin dağılıp etrafta grupları öldürdüğünü düşün, 2 dakikalık achievement anca o şekilde alınır zaten.
      Cevap ver20
    • Glorfindel

      Glorfindel - 7 Nisan 2014 11:57

      hmmmm.doğrusu öyle olduğunu bilmiyordum ben de niye yavaş bu kadar diye soruyordum kendime akşam grup grup toplayıp öyle yapmayı deneyeceğim.achievementlarında farkında varamamışım cidden 2 dakikalık olanı bile var yuh yani :/ normal modda anca olur o sanırım mob falan bulunabilirse tabii...
      Cevap ver00
  • Mustafa Demir

    Mustafa Demir - 27 Mart 2014 15:35

    Oyunun hack'n'slash dışında bir atmosfer kazandırması ve farming'i hikayeden ayrı tutmak açısından çok gerekli bir değişiklik olmuş. Adamlar işi biliyor.
    Cevap ver00
Bu konuyla ilgili yazacak birşeyleriniz mi var?