"iyi.net" fiyat karşılaştırma …
Objektif / Lens Forumu (toplam 8 konu)

M. Cakiralp

Titreşim engelleyici özelliği olmaması çok sorun yaratır mı bu lenste?

M. Cakiralp - 30 Nisan 2013 10:07

IS özelliği olmayan 18-55 lensim var ve açıkcası pişman oldum onu aldığıma. Bu lensi de herkes çok fazla öneriyor ancak fark ettim ki bunda da IS yok. Çok etki eder mi bunun gibi sabit aralıklı bir lenste IS olup olmaması? Önce IS özelliği olan bir 18-55 bulup sonra bundan almayı düşünüyorum. Fiyatına göre çok iyi bir lens olduğu ve her fotoğrafçıda olması gereken bir lens olduğu konuşuluyor.
  • Ertan Mollaoğlu

    Ertan Mollaoğlu - 30 Nisan 2013 10:54

    Merhaba. 50mm lenslerde titreşim azaltıcı özelliği olmaması sorun yaratmaz. Sabit bir lens ve dar bir lens. Genelde 70mm de sonra bu özelliğe ihtiyaç duyar insanlar. Bunu dert etmeyin bence.
    Cevap ver20
  • Kerem Polatkan

    Kerem Polatkan - 30 Nisan 2013 11:12

    Sorun yaratmaz dostum o konuda çekincen olmasın. Bu lensi almadıysan bir an önce almanı tavsiye ederim. Tam bir fiyat performans canavarıdır.
    Cevap ver00
  • M. Cakiralp

    M. Cakiralp - 30 Nisan 2013 12:14

    Tamam teşekkür ederim. Peki şunu da sorayım size acaba bu tarz bir lensi ikinci el alsam bir problemle karşılaşır mıyım? Yani bakıldığını zaman bir lensin temiz mi yoksa sorunlu mu olduğunu nasıl anlarız?
    Cevap ver00
  • Kerem Polatkan

    Kerem Polatkan - 30 Nisan 2013 13:35

    Dikkat edilmesi gereken bir kaç nokta var. Mesela lenste yağlanma ve mantar oluşmaması gerekiyor. Toz konusunu çok fazla dert etmemek gerekir. Eski bir lenste illa toz olur. Ama bu tozların fotoğrafı etkileyecek bir durumu varsa o zaman dikkat edilmesi gerekir. Çoğu zaman herhangi bir sorun teşkil etmez toz. Bunların haricinde lens camlarında herhangi bir darbeden dolayı bozulma olmamasına dikkat et. Bunu eline alıp göremezsin. Fotoğraftan iyi anlayan birini bulup bununla örnek çekimler yapıp anlayabilirsiniz.
    Cevap ver20
  • M. Cakiralp

    M. Cakiralp - 1 Mayıs 2013 14:33

    Teşekkürler. Yani bu işten anlayan biri ile gitmek ve alacağımız lensi denetmek daha mantıklı diyorsunuz. Bakalım aslında çok pahalı bir lens değil sıfır da alabilirim. Ben sadece lenslerde ikinci el almanın gayet güvenilir olduğunu çok problemli ürünler olmadığını okuduğum için sorayım dedim.
    Cevap ver00
Bu konuyla ilgili yazacak birşeyleriniz mi var?