"iyi.net" fiyat karşılaştırma …
Network, Ağ Forumu (toplam 41 konu)

Derin Batu

VPN almak hata mı?

Derin Batu - 6 Mayıs 2014 15:38

Geçen hafta internet mecralarında duyduğum PureVPN programından üyelik satın aldım fakat ücretsiz de bir sürü program olduğunu öğrendim. Sizce hata mı ettim?

Doğrusu ödediğim mebla pek yüksek değil fakat yine de...
  • Yiğit Semiz

    Yiğit Semiz - 8 Mayıs 2014 13:35

    Hata mı, değil mi, buna cevap vermek gerçekten çok zor. Fakat şöyle diyebilirim, ben de PureVPN kullanıcısıyım. PureVPN'le internete girmeye başladığımdan beri hiç bir şikayetim olmadı: hız olsun, hizmet olsun, programın kullanımı olsun. Evet, biraz tasarımı eski ama, o da gülün dikeni açıkcası...

    Ayrıca güvenlik seçenekleri yüzünden herhangi ve tüm ücretsiz VPN programından çok daha sağlıklı bir seçim olduğunu söyleyebilirim. VPN'i araştırırsanız kendi sunucularını kurmuş şirketlerin o sunucular üzerinden trafiğinizi yapmanıza olanak verdiğini göreceksiniz. Bu sunucuyu kurmak ve bakım altında tutmak parayla yapılabilecek bir iş. Ücretsiz VPN hizmetleri bu paralı farklı yerlerden kazanıyorlar. Mesela internet trafiğinizi loglayarak Google gibi uluslararası şirketlere veya satıcıya ulaşmak isteyen reklam ve pazarlama şirketlerine bu satıyorlar. Bu yöntemle para kazanıyorlar.

    Aklındaki soru işaretleri normal fakat ücretsiz bir VPN ile PureVPN gibi sağlam bir programın arasındaki fark muazzam.
    Cevap ver00
  • Derin Batu

    Derin Batu - 23 Mayıs 2014 17:18

    Haklısınız. Sadece meraktan Cyberghost'un ücretsiz bir senelik üyeliğini aldım ve yükleyip bir kaç gün kullandım. Neden PureVPN'i tercih etmem gerektiğini şimdi anlıyorum.

    Bilgilendirme için teşekkürler.
    Cevap ver00
Bu konuyla ilgili yazacak birşeyleriniz mi var?