"iyi.net" fiyat karşılaştırma …
Laptop Forumu (toplam 26 konu)

Filiz

macbook air vs pro

Filiz - 21 Kasım 2013 11:37

Merhaba, ben doktora öğrencisiyim ve yeni bir bilgisayara ihtiyacım var. Daha önce hep Toshiba kullandım fakat son bilgisayarımın beni adeta bıktırdığını söyleyebilirim. İlk olarak çok fazla ısınıyor ve devamlı hata verip kapanıyor. Bu sefer mac almakta kararlıyım fakat air serisi mi pro serisi mi bana daha uygun karar veremiyorum. Matlab ve photoshop gibi ağır denilebilecek programları çalıştırmam gerekiyor fakat aynı zamanda hemen her gün yanımda taşıdığım için hafif olması da önemli. Genellikle bahsettiğim programları, office programlarını kullanıyorum ayrıca film izlemek de vazgeçilmez benim için. Tavsiyelerinizi bekliyorum...
  • Gunners

    Gunners - 21 Kasım 2013 12:20

    Merhaba. Macbooklarda Toshibada yaşadığın sıkıntıların hiç birini yaşamazsın diye düşünüyorum. Performanslı ve stabil çalışan ürünler yapar Apple her zaman. Hangisini tercih etmen gerektiği konusuna gelirsek. Air 13 inç var 15 inç yok benim bildiğim kadarıyla. O yüzden 13 inch te film izlemek can sıkıcı olabilir. Bunun yanında Air daha hafif ve pil ömrü biraz daha iyidir Pro lara göre. Ancak bu da yanında daha az performans anlamına gelmektedir. Pro daha performanslıdır. Pil ömrü biraz daha kısadır. 15 inç ve 17 inç versiyonları var. Ancak dediğin gibi yine bir laptop gibi ağır olacaktır. Sanki Pro senin işine daha çok yarar gibi geldi bana. Eğer çok fazla taşımak zorunda kalmasaydın sana Macbook Mini de önerebilirdim. Küçük bir kasa ve istediğin monitör ile kullanabilirsin.
    Cevap ver00
  • Glenndale

    Glenndale - 21 Kasım 2013 13:51

    En mantıklı seçenek Pro almanızdır. Air'den ağır olduğu elbette ki doğru ama alıştığımız kalın ağır laptoplar gibi yine değil sanırım aralarında 1 kiloluk bir fark var. Yanınızda rahatça taşırsınız Pro'yu. Dediğiniz programları çok etkin çalıştırır. Çok büyük ekranlı istemiyorsanız 13 inç MacBook Pro işinizi görür illede 15 almak zorunda değilsiniz. 17 inçlik Macbook Pro'ların üretimi durduruldu hala satılıyor bazı mağazalarda ama eskidikleri için özellikleri de buna göre olur. En son çıkan Macler Intel Haswell yani en son nesil işlemciyi kullanıyor o modellerini öneririm. Retina ekranlı almanız da çok daha yararınıza olacaktır zaten Mac almak istiyorsanız parayı gözden çıkardınız demektir. Alacaksanız kesinlikle Retina alın.
    Cevap ver00
  • Kaan

    Kaan - 21 Kasım 2013 17:41

    toshiba hantal olur hp de hiç memnun olmadığım bir markaydı..mac almaya karar vermekle en doğru kararı vermişsiniz
    Cevap ver00
  • yavuz

    yavuz - 21 Kasım 2013 17:44

    Öncelikle kullanım alanınıza göre değişiklik gösterir. Doktora öğrencisisiniz ama doktoranız neyle ilgili? Dediğiniz ağır programları profesyonel anlamda mı kullanacaksınız yoksa acemi demeyelim de profesyonel dışı mı kullanacaksınız hobi amaçlı yani? Atıyorum fotoğraf meraklısıysanız ve Photoshopta fotolarınızın üzerinde oynamayı seviyorsanız Pro gibi bir modele bence gerek yok. Ama ciddi iş açısından düşündüğünüz meslek dediğiniz programları mecbur kılıyorsa o zaman Pro. Ama yine dediğim gibi mobiliteye önem veriyorsanız ve hobi amaçlı kullanacaksanız Air çok daha iyi. Son olarak önemli bir meseleye değiniyim film izlemeyi seviyorum demişsiniz CD'den mi izliyorsunuz veya CD'ye arşivleme yapıyor musunuz? Eğer sorulara cevabınız evet ise Air direk eleniyor çünkü optik sürücüsü yok. Ya da Air tercih ederseniz harici optik sürücü almanız gerekir ona da ekstra vermek yerine Pro almak mantıksız olmaz.
    Cevap ver00
Bu konuyla ilgili yazacak birşeyleriniz mi var?