"iyi.net" fiyat karşılaştırma …
Laptop Forumu (toplam 26 konu)

Vindomer

Laptop için AMD mi Intel mi?

Vindomer - 9 Aralık 2013 13:23

Birbirlerine göre artıları ve eskileri nelerdir arkadaşlar? Kafam çok karışık nasıl bir laptop seçeceğimi bilmiyorum. AMD işlemcili bir kaç laptop beğendim ama herkes Intelci. AMD alsam ne fark eder. Temel olay oyun oynama ve ısınma sorunu olmaması. Teşekkürler.
  • Kerem

    Kerem - 9 Aralık 2013 14:07

    Laptopı kullanma amacınıza göre değişiklik gösterir ama belirleyici kriterlerden birisi bütçeniz. Bütçeniz gerçekten kısıtlıysa AMD f/p olarak daha iyi seçenekler sunuyor fakat benchmark testlerinde AMD her zaman için Intel'in arkasında alır bu yüzden herkes "Intelci". Çünkü oyun konusunda çok daha iyi performans verir ama bununda biraz bedeli vardır AMD'den daha pahalıdır çünkü. AMD'de overclock yaparak Intel ile aradaki farkı biraz da olsa kapatabilirsiniz ama zaten bütçeye uygun makul fiyattaki bir sistemde overclock yapmak can sıkacaktır. Temel amacınız oyun oynamak demişsiniz Intel tercih edin ama işin içine oyun girmeseydi ne bileyim günlük internet, film, dizi, müzik gibi amaçlar olsaydı Intel'e ekstra vermeye gerek yok AMD işinizi görür derdim.
    Cevap ver01
  • Vindomer

    Vindomer - 9 Aralık 2013 21:02

    Laptop'ta overclock işine hayatta girmem. Zaten adam gibi soğutamıyoruz bir çoğu ısınma sorunu yaşarken overclock yapmak pahalıya patlar. Dün biraz daha araştırma yaptım AMD'nin Intel'in gerisinde falan olduğu yok. Farklı bir kaç durum var ekran kartları performansını etkileyen o kadar. Yine de daha fazla seçenek sunduğu için Intel alacağım sanırım.
    Cevap ver00
  • Kerem

    Kerem - 10 Aralık 2013 11:14

    http://www.cpubenchmark.net/ seç kategorini kim kimi geçmiş kendin ver kararını. Dediğim gibi fiyat performansı düşünülecek alt kategoride başlarda genellikle AMD var geri kalan kategoriler senin kararına kalmış...
    Cevap ver00
  • Makinist

    Makinist - 17 Aralık 2013 17:20

    İntel daha iyidir. i5'ten aşağı olmamasına dikkat edin.
    Cevap ver00
  • Cngzskmn

    Cngzskmn - 7 Şubat 2014 17:43

    i5 de olsa 3. nesil i5 olsun derim. fiyatına göre iyi performansı oluyor bu işlemcili laptopların. tabii 6gb ram olmalı yanında en az.
    Cevap ver10
Bu konuyla ilgili yazacak birşeyleriniz mi var?