"iyi.net" fiyat karşılaştırma …
Laptop ve Tabletler Forumu (toplam 67 konu)

Naim Sülüman

Microsoft Surface 3 inceleme

Naim Sülüman - 16 Eylül 2014 17:25

-- Microsoft Surface Pro 3 Pil süresi - Isınma konusu ve çeşitli izlenimler--

-İnternet Explorer 11 ile inanılmaz hızlı ve hiç takılma olmadan internette gezmek çok keyifli.
Açıkçası uzun zamandır hem telefonumda hemde bilgisayarımda birbirleri ile senkronlu çalışması ile de tercih ettiğim Google Chrome ile bugünkü pil süresi testine başlamıştım ki;
parmak hareketlerine geç tepki vermesi, sayfa kaydırmalarında ki takılmalar ile bir an umutsuzluğa bile kapıldım.
Sanırım yanlış karar verdim diye bile içimden söylendim durdum ki bir anda içimde ki sesin de yardımı ile bir de şu İnternet Explorer'i deneyeyim diyene kadar.Şaka gibi bir akıcılık, parmağım yorulsa da İnternet Explorer 11'in yorulmayan en ufak bir takılma olmadan geçişleri ile içim rahatlamıştı, ve metro ara yüzünde tablet modu için özel dizayn edilmiş internet Explorer da güzel fikir.Yani masa üstünden girdiğiniz internet Explorer ile metro ara yüzünde ki internet Explorer farklı.
-2 GB güncellemeyi yaptığımda bahsedilen 2 sorunu(Wifi'nin çekim gücü ve Pil süresi) ele alacağım.
Bugün uzun bir süre oturduğum bir kafede wifi hizmetinde hiç bir sorun yaşamadım.
-Diğer belirtilen sorun ise pil süresi idi ki aşağıda detaylı bilgilendirme yapacağım.
Şimdi genel bir bilgilendirmeden sonra pil süresi, Isınma konusu ve çeşitli izlenimlerime detaylıca geçelim.
--Pil süresi --
Gün içinde İnternet'te bolca gezme, forumlarda dolaşma, 1-2 kısa video izleme, 1 saatlik bir bölüm dizi izleme ile ortalama 5.5 saatlik bir kullanım gerçekleştirdim.
Microsoft'un lansmanında sayın Panos Panay beyefendinin de üstüne basa basa verdiği 9 saatlik sürenin benden çalınan 3.5 saatini geri versin :D.

-Yanlış hatırlamıyor isem Microsoft Surface Pro 2 de çıktığı zaman buna benzer pil süresi şikayetleri olmuş ve kısa bir zaman sonra ki güncellemesi ile ortalama 8 saat gibi bir kullanım süresine sahip olmuştu kullanıcılar.
Tahminimce Microsoft Surface Pro 3'ede bu seviyelere güncelleme ile gelinecektir.

--Isınma konusu--
En çok merak edilen konulardan birinin bu olduğunu, farklı paylaşım platformlarında ki arkadaşlarımın da merak ettiğini biliyorum, açıkçası ben çok şaşırdım beklediğimden de az bir ısınma var. Arka kısımda 5.5 saatlik kullanımda sadece ılık bir durum oluştu o kadar.Microsoft Surface Pro 3 şarja takılı iken aynı bölgelerde ısınma bariz belli iken mobil kullanımda asla bu ısınma olmuyor diyebilirim gönül rahatlığı ile. Birde bugünkü kullanımım'da şarja takılı iken çıkan ve bariz duyulan fan sesini hiç duymadım. Konunun özeti; ısınma konusunda beni beklediğimden de mutlu etti Microsoft Surface Pro 3.

Aklınıza takılan, merak ettiğiniz bir soru olur ise elimden geldiğince bilgim dahilinde seve seve yanıtlamaya çalışacağım, Saygılarımla...
    Bu konuyla ilgili yazacak birşeyleriniz mi var?