"iyi.net" fiyat karşılaştırma …
Kulaklık Forumu (toplam 7 konu)

Serkan Uşaklı

Ebay'den kulaklık almak ve gümrük hakkında

Serkan Uşaklı - 17 Ocak 2014 15:09

Ebayden bir kulaklık almak istiyorum oldukça pahalı bir kulaklık. Tam fatura bedeli girilirse gümrüğe takılacaktır ancak fatura bedelini 40-45 usd gibi gösterme şansım var. Yine de kulaklığın Türkiye değerine bakarlar mı? Bakarlarsa takılır ve bir dünya gümrük masrafı öderim. Daha önce böyle bir şey yapan oldu mu?
  • Kerem Coşkun

    Kerem Coşkun - 20 Ocak 2014 15:10

    Merhaba ben iki kere denedim. Birinde fark etmediler. Diğerinde ise yine fark etmediler ama bu defa beni gümrüğe çağırdılar. Fatura bedeli olarak 40 dolar yazdırmıştım. Kulaklığın değeri orda 150 dolar burda ise 600tl idi. Gümrük görevlisi kıllandı ve başladı kulaklığın model adını internetten aramaya. O sırada da hep kazık firmalar karşısına çıkmaz mı? 700-750 falan demeye başladı. Baktım olay çok ciddi boyutlara gidecek ben de kulaklığın değerinin 600tl olduğunu satıcı neden böyle bir şey yapmış anlamadığımı falan söyledim yani sahtecilik yapmak yerine açık açık söyledim ve paşa paşa 120tl ekstradan ödedim. Yatırdığım 150 doların da ödeme bilgilerini gösterdim ve yırttım aslında bir bakıma. Yoksa bir malın bedelini düşük gösterim yurtiçine sokmaya çalışmaktan dolayı bilmiyorum da başıma bir şeyler gelebilirdi. Bence çok pahalı modelleri getirmeye çalışmayın. Parası neyse de 1-2 gün uğraşırsınız zaman yazık.
    Cevap ver00
  • önder onaç

    önder onaç - 28 Ocak 2014 17:42

    3 sene önce falan Steelseries markalı 150 dolar civarı bi kulaklık getirtmiştim resmen benden 150 tl istediler gümrüğe gidip ödememi istediler. o kadar şaşırdım ki sinirlendim telefonda onca kavga dövüşten sonra geri yollayın istemiyorum ben bunu dedim. Steelseries para iadesini yaptı ve ürünü iade ettim. Bu deneyimimden sonra 20 dolarlık kulaklık bile beni düşündürüyor. Belki düşük gösterip hediye paketi yaptırırsan işe yarar. Hediye paketlerini de açıyorlar diye biliyorum ama belki biraz daha hoşgörülü karşılarlar emin olamıyorum. Ama ben risk almazdım.
    Cevap ver00
  • Lenor

    Lenor - 26 Şubat 2014 15:43

    Amazon'dan kulaklık aldım daha doğrusu bana hediye alındı. Neyse hediye olarak seçti sepette yani faturaya yansıtmadılar fiyatını, hediye paketi de yaptırdı ekstra ücret ödeyerek. Türkiyede 800tl civarında satılan bir kulaklık Audio Technica ATH-M50RD Limited Edition. Ona maliyeti Amazon.co.uk'den 170 pound fln oldu tüm hediye paketi ve kargo dahil. Kesin takılır gümrükte diyodum birden ofise gelmiş hiçbir ücret almadılar çok acayip şaşırdım. Ama hediye paketini bir güzel yırtıp açmışlar :) Yani bizzat yaşamış biri olarak geçmesi mümkün. Sadece elinden geldiğince geçme şansını arttırmak için hediye tarzı şeyleri yaptır. Benim arkadaşım haberim olmadan küçük bir kartta hediye notu bile ekletmiş eminim o bile çok yardımcı olmuştur :)
    Cevap ver00
Bu konuyla ilgili yazacak birşeyleriniz mi var?