"iyi.net" fiyat karşılaştırma …
Dijital Fotoğraf Makinesi Forumu (toplam 52 konu)

Emre

Sony A7 ve A7R arasındaki fark nedir?

Emre - 29 Kasım 2013 09:42

Çok ilgimi çeken iki model. Şu an için alamam çünkü Sony A7 ve Sony A7R nin türkiye fiyatı henüz belli değil. Çok yüksek olacağı söyleniyor. Benim merak ettiğim mp değeri haricinde Sony A7 ve Sony A7R arasındaki fark nedir?
  • Kerem Polatkan

    Kerem Polatkan - 2 Aralık 2013 11:33

    Merhaba. Benim de dikkatimi çeken iki ürün. Çok iyi gerçekten. Sony kompakt FF olayını iyice ciddiye aldığını gösteriyor. Biraz inceledim kağıt üstünde şu farklar var:


    Sony A7 vs A7r


    Sensör Farkı
    A7'de 24mp bir sensör var. A7R'de ise D800E'de kullanılan sensörün aynısı kullanılmış ve bu sensör 36mp çözünürlüğe sahip.


    Low-Pass Filtre
    A7R de low pass filtre dedikleri filtre kullanılmamış. Bu ne sağlıyor dersen; bu daha fazla detay anlamına geliyor çoğu zaman. Olmamasının avantaj teşkil ettiği bir öğe.


    AFpoint
    Auto Focus sistemleri de farklılık göstermekte. Sony A7'de 117 adet afpoint varken, Sony A7R'de 25 adet bulunmakta. Sony A7 fiyatı daha düşük olmasına rağmen daha hızlı netleme yapabilen bir alet.


    Hızlı Çekim Süresi
    Sony A7'de saniyede 5 kare olan çekim hızı A7R'de 4 kare/saniye. Dediğim gibi A7 daha hızlı bir gövde.


    Bunun haricinde sanırım A7R'nin tamamı magnezyum alaşımlı olmasına rağmen A7'de normal malzeme kullanılmış. Emin olmamakla birlikte böyle bir gövde kalitesi var sanırım.


    Genel olarak benim gördüğüm şu;

    Sony A7 daha çok günlük kullanım için uygun olan daha fazla afpoint ve biraz daha hızlı seri çekim özellikleri ile öne çıkan çok güzel bir alet. Sony A7 fiyatı A7R den daha uygun bunu da hatırlatmak isterim. Yaklaşık olarak 1700usd yurtdışı fiyatı.

    Sony A7R ise daha fazla detay isteyenlerin ve tam karenin hakkını 36mp ve low pass filtresiz olarak yaşamak isteyenlerin tercih edeceği bir makine. Iso konusunda biraz daha iyi sonuçlar verdiğini okudum. Detay olarak ise çok daha iyi olduğunu söylüyorlar. Sony A7'den daha yavaş bir makine olduğunu görebiliyoruz. 117 ye 25 gibi bir fark söz konusu. Bu bir dezavantaj teşkil eder mi tam olarak bilemiyor. Sony A7R fiyatı 2299usd civarında. Tabii ülkemize bu fiyatlar bu şekilde gelmeyecektir :( Yurtdışından almalı aslında bi Sony A7.
    Cevap ver10
  • Emre

    Emre - 6 Aralık 2013 10:01

    Hmm. Sony A7 daha mantıklı sanki. Elbette tercih ve bütçe meselesi ama A7r çok iyi duruyor. Bence efsane olur bu aletler. Acaba Sony A7 fiyatı ne civarda olur Türkiye'de bakalım görecez.
    Cevap ver00
  • Cihat Sarıel

    Cihat Sarıel - 17 Aralık 2013 11:23

    3 Temel fark gözüme çarptı diğerleri çok önemli değil zaten.



    Megapiksel farkı
    Filtre farkı (AA filtre denilen olay sanırım)
    AF noktası farkı.



    A7r elbette daha iyi gibi duruyor fiyatından da anlaşılacağı üzere.
    Cevap ver00
Bu konuyla ilgili yazacak birşeyleriniz mi var?