"iyi.net" fiyat karşılaştırma …
Dijital Fotoğraf Makinesi Forumu (toplam 52 konu)

hande

SLR ve DSLR arasındaki fark ne???

hande - 31 Ekim 2013 15:56

Foto makinası almak istiyorum karşıma SLR ve DSLR harfleri çok çıkıyor ne demek bunlar? Avantajları ve dezavantajları neler? Hangisinden almalıyım?
  • Kenan

    Kenan - 6 Aralık 2013 10:15

    foto makineleri hakkında ben de bilgisizim nelere dikkat etmek gerek alırken? çözünürlüğü iyi olsun istiyoum. Fotoğrafı kırptığımda foto karşıma suluboya gibi çıkmasın istiyorum? alırken neye dikkat etmek lazım ?
    Cevap ver00
  • Kerem Polatkan

    Kerem Polatkan - 6 Aralık 2013 10:17

    SLR (Single-lens reflex)

    Objektifi değiştirilebilen filmli makinelere verilen isimdir. Eskidirler. Zahmetlidir filmle falan uğraşması. Hala vazgeçemeyen çok insan var. Zevk meselesi

    DSLR (Digital single-lens reflex)

    Objektifi değiştirilebilen dijital fotoğraf makinelerine verilen isimdir. Artık tüm foto makineleri bu şekildedir. Yeni modellerin hepsi Dslr olarak geçer. Sony SLT hariç.

    SLT (Single Lens Translucent)
    Bu da Sony tarafından çok kullanılan sabit ve yarı geçircen ayna sahip fotoğraf makinelerine verilen isimdir.
    Cevap ver20
  • Faithless

    Faithless - 2 Haziran 2014 14:03

    Ben de birkaç şey ekleyim. SLT ile ilgili. SLT teknolojisini bildiğim kadarıyla Sony kullanıyor. SLT makineler yarı geçirgen aynaya sahip oldukları için çok daha hızlı oluyorlar. Saniye de 10-12 kare çekim hızına sahip modelleri var Sony'nin aynı zamanda video çekimlerinde de gayet üstün oluyorlar. Benim fikrim geleceğin teknolojisi olduğu. Ancak fotoğraf kalitesi olarak biraz daha gelişmeye ihtiyacı var. Iso olarak da aynı şekilde geliştirilmeli.
    Cevap ver00
Bu konuyla ilgili yazacak birşeyleriniz mi var?