"iyi.net" fiyat karşılaştırma …
Dijital Fotoğraf Makinesi Forumu (toplam 52 konu)

Kerem Polatkan

Canon Eos 700D modelini duyurdu...

Kerem Polatkan - 19 Haziran 2013 10:14

Canon giriş seviyesi dslr fotoğraf makinesi serisine 650d den sonra bir model daha ekledi. İlgimi çeken bir model olduğu için çok araştırdım ve özelliklerinden yola çıkarak biraz yorumlamak istedim. Canon'un her çıkardığı yeni modele saldıran kullanıcılar 700d hakkında da bilgi sahibi olsunlar.

700d nin aslında 650d den hiç bir farkı yok diyebilirim. Özellikle sadece gövde olarak alacaksanız bence hiç ekstra 300-400tl vermeyin. Benim gözümde şu an giriş seviyesi en iyi makine 650d dir. 700d nin asıl farkına gelirsem. Biraz daha geliştirilmiş pil ömrü ve yanında verdikleri 18-55mm STM lens. STM teknolojisi şunu sağlıyor; Video çekerken otomatik netleme esnasında bir çok lens fazla ses çıkarır. Hatta o kadar fazla ses çıkarır ki çektiğiniz videoları izlerken çok rahatsız olursunuz. İşte STM teknolojisi çok daha sessiz netleme sayesinde daha konforlu video kayıt imkanı sunuyor. Eğer iyi fiyata 700d + 18-55mm STM kit bulursanız ve video çekimleri yapacaksanız ciddi olarak 700d alabilirsiniz. Ama standart bir dslr kullanıcısı iseniz ve asıl amacınız fotoğraf çekmek içinse şu an yeni çıktığı için fiyatı yüksek olan 700d ye o para verilmez. Umarım biraz olsun yardımcı olmuşumdur.
  • Montezooma

    Montezooma - 25 Haziran 2013 15:43

    Güzel açıklama eline sağlık. Eskiden 1-1.5 yılda bir çıkardı yeni dslr makineler şimdi birini görmeden yenisini duyuruyorlar. Tüketim çılgınlığından başka bir şey değil. 700d iyi model hiç şüphe yok ancak fiyat farkına değer mi orası tartışılır. Fotoğraf makineleri bir cep telefonu gibi değil. Çektiğiniz fotoğraflar makinenizin iyi olup olmadığını kanıtlar. O yüzden aynı görüntü kalitesine sahip iki model arasında fiyat farkı verip yeni çıkanı almak benim de yapacağım bir şey değil.
    Cevap ver10
Bu konuyla ilgili yazacak birşeyleriniz mi var?