"iyi.net" fiyat karşılaştırma …
Dijital Fotoğraf Makinesi Forumu (toplam 52 konu)

Lenor

Canon EOS 1000D'den nasıl verim alabilirim?

Lenor - 1 Mayıs 2013 16:08

Merhaba arkadaşlar benim fotoğraf makinem ile bir sorunum var yoksa onun mu benle sorunu var anlamış değilim. Öncelikle şunu belirteyim ki fotoğrafçılık hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Ünide bir dönem dersini aldım ama tek öğrendiğim şey resim ve fotoğraf arasındaki farktı. 1 kez bile elimize makine alıp pratikte bir şeyler yapmadık. Şimdi benim makinemden nasıl verim alabilirim merak ediyorum biraz eski bir model. Macro lensim yok almak istiyorum ama pahalılar. Birçok modu var bir foto çekerken her modu denemek zorunda kalıyorum en kaliteli fotoğraf hangisinde çıkar diye. Öyle mod değiştirip durunca da fırsat doğal olarak kaçabiliyor. Ayrıca hareketli cisimleri çekmede de zorluk çekiyorum. Buğulu oluyor görüntü. Sanırım fotoğrafçılığa giriş dersi istemiş gibi oldum biriniz para isterse hiç şaşmam :)
  • Cihat Sarıel

    Cihat Sarıel - 2 Mayıs 2013 10:57

    Öncelikle Canon 1000d kötü bir model değildir onu belirteyim. Youtube da Canon 1000d ile çekilen örnek fotoğraflara bakarsan demek istediğimi anlarsın. İyi bir giriş seviyesi fotoğraf makinesidir. Elbette çok daha kaliteli lensler ile daha kaliteli fotoğraflar çekersin. Makro tamamen ayrı bir olay. Makro lensler senin de söylediğin gibi pahalıdır. Ama yine de ikinci el iyi bir gerçek makro lens alabilirsin. Gerçek makro lens olmasına özellikle dikkat et.
    Senin ihtiyacın olan temel fotoğrafçılık bilgisi. Nerede hangi şartlarda fotoğraf çekeceğini iyi bilmen gerekiyor. Hareketli çekimlerde önemli olan pozlama bilgisidir. Yani sahip olduğun 1000d ile hareketli objeleri gayet de iyi bir şekilde çekersin. Elimden geldiği kadar yardım etmek isterim. National Geographic fotoğraf okulu diye bir eğitim seti var. Sanırım internette bulabilirsin. Çok güzel bir set ve gerekli olan temel bilgileri pratik bir şekilde öğretiyor.
    Cevap ver21
    • Lenor

      Lenor - 2 Mayıs 2013 14:08

      İkinci ele nedense hiç sıcak bakmıyorum uzun bir süre geçtikten ve almak istediklerimi aldıktan sonra bir makro lens kesin almalıyım biliyorum. Set önerisi için de teşekkür ediyorum, en kısa zamanda bir göz atacağım :)
      Cevap ver00
  • Kerem Polatkan

    Kerem Polatkan - 1 Eylül 2013 23:10

    1000D den en iyi verimi Canon olduğu için hala satılabilir olmasından dolayı satarak alırsın :) 450-500tl ye satarsın tahminen. Biraz para biriktirip 600D 650D alabilirsin. Bence çok eski bir model ve elinde tutman sana bir şey kazandırmaz.
    Cevap ver00
Bu konuyla ilgili yazacak birşeyleriniz mi var?