"iyi.net" fiyat karşılaştırma …
Depolama Ürünleri Forumu (toplam 2 konu)

Sevim Karatay

Dayanıklı bir hdd arıyorum...

Sevim Karatay - 30 Nisan 2013 16:09

Fotoğraflarımı falan depolamak için iyi bir hdd arıyorum, Seagate en iyi markalardan birisi sanırım ama Western Digital da çok popüler. 1 tb civarı düşünüyorum ama fiyatlarına da bağlı, daha düşük boyutlusunu da alabilirim. Marka olarak hangisini önerirsiniz?
  • Savaş Seçkin

    Savaş Seçkin - 30 Nisan 2013 16:17

    Western Digital almalısın derim, ama her modeline aldanma. Ben 3TB Elements modelini kullanıyorum, tercihini 1TB Elements'ten yana kullan derim. Seagate daha önce kullandım çok çabuk ısınıyor ve sessiz çalışmaz. HDD takılıyken film falan izlemek istersen iyi sonuçlar alamayabilirsin, insan korkuyor yanacak bozulacak diye dünya kadar dosya barındırıyorlar sonuçta. Western Digital Elements modeli özellikle öneririm çünkü saçma sapan dosyalar olmaz içinde. Hem WD hem Seagate HDD'leri içinde bir ton program falan yüklü olur ve bunları kaldıramazsın ama WD Elements'te bu sorun yok.
    Cevap ver00
  • Lenor

    Lenor - 30 Nisan 2013 16:46

    Seagate kullanıyorum 1TB, çok memnun olduğum söylenemez bazen bilgisayar tanımıyor bazen tanıyor tutarsız yani. Bluray film açarken de takılmalar yaşıyorum sanki CD'den açıyormuşum gibi. Alalı 3 sene oluyor, yakında bozulacağından korkuyorum... Çok iyi bir deneyim yaşamadım bundan sonraki hard diskim kesinlikle Western Digital'tan olacak. Ben de araştırırken herkes Seagate demişti Western Digital'ı hiç duymamıştım bile ama yine siz bilirsiniz.
    Cevap ver00
Bu konuyla ilgili yazacak birşeyleriniz mi var?