"iyi.net" fiyat karşılaştırma …
Cep Telefonu Forumu (toplam 855 konu)

Serkan Demir

Galaxy Note III tanıtıldı

Serkan Demir - 5 Eylül 2013 10:24

Dün Samsung'un gerçekleştirdiği Unpacked etkinliğinde Samsung birçok beklenen ve sürpriz de olan bazı cihazları tanıttı. Bunlardan en öne çıkanlar arasında Samsung Galaxy Gear akıllı saati ve yeni Galaxy Note 10.1 vardı. Ama tabiiki de etkinliğin asıl yıldızı merakla beklenen Galaxy Note III oldu, etkinlikle birlikte özellikleri de doğrulanmış oldu. Samsung Galaxy Note III'ün öne çıkan özelliklerinden bir tanesi 5.7 inç Super Amoled Full HD ekranı olmasına rağmen Note II'den daha hafif. Ve kasası için deri malzeme kullanılmış. Çabuk aşınacak gibi görünüyor ama estetik göründüğü bir gerçek. Note II'deki S-Pen Note III'de çok daha geliştirilmiş ve telefon daha fazla çoklu-görevi destekliyor olacak. S4'ün kullandığı gücü 25% azaltacak Pholed teknolojisi var ve Corning Gorilla Glass 3 ile ekran korunacak. 2.3 ghz Snapdragon 800 işlemci (4G için) ve 3gb ram ile karşımıza çıkacak. Note III'de 16gb hafıza seçeneği olmayacak, sadece 32 ve 64gb olacak ve micro sd girişi de bulunacak. Telefonun kamerası 13 megapiksel ve 60fps hızında full hd video kaydı yapabilecek. Telefonun kapağının deri olduğunu söylemiştim ama birçok renk çeşidiyle farklı farklı kapaklarla da gelecek. Bu telefona gücünü 3200 mah batarya verecek. Telefon 25 eylülde satışa sunulacak. Merakla beklemekteyim.
  • Lenor

    Lenor - 5 Eylül 2013 09:51

    İnsanlar sahte deri diye şikayet ediyorlar, sahte olmasına çok sevindim. Annem Note 3 istiyor gerçek deri olsaydı aldırmazdım! Neyse telefon ciddi sağlam duruyor. Özellikle işlemci hızı ve rami beni gerçekten çekti diyebilirim. 16gb modeli olmaması telefonun başlangıç fiyatının bir hayli yüksek olacağını gösteriyor. Ama fiyatı ne olursa olsun verilecek parayı hak edecek cihaz yapmış yine Samsung. Ama arkadaki kamera kısmını beğenmedim kamerası çok dışa çıkık. Eli rahatsız edecek gibi duruyor. Kapakta birçok renk sunması da hoş olmuş.
    Cevap ver00
    • Kerem

      Kerem - 5 Eylül 2013 18:24

      Hayvan hakları savunucusu varmış aramızda :P, onca para vercen telefona gerçek deri olması gerekirdi bence :D
      Cevap ver01
    • Lenor

      Lenor - 6 Eylül 2013 15:34

      Çok isteyen ve öyle bir caniliğe göz yuman deri kılıf alabilir telefonuna, telefonun kendisinin gerçek deri kaplama olmasına hiç de gerek yok ve hayatımda duyduğum en saçma fikirlerden de birisi zaten. Onca para telefonun o muhteşem özelliklerine verilecek.
      Cevap ver00
    • Kerem

      Kerem - 6 Eylül 2013 16:18

      Saçma olması önemli değil önemli olan sonunda Samsung tasarım konusunda yeni bir adım atmış ve daha önce hiçbir telefonun yapmadığı şeyi yapmış. Bence birçok insanı çekecek bir tasarım. Hatta eminimki gerçek deri olsa çekiciliğini birçok insanın gözünde daha da arttıracak. Ama neyse artık dikkatli kullanmak lazım umarım kolay aşınmaz.
      Cevap ver00
  • Murat Bozkurt

    Murat Bozkurt - 5 Eylül 2013 11:30

    Sanırım iş telefonum olan Blackberry Bold 9900'un emekli olma zamanı geldi. Note 3'ü gerçekten çok beğendim tasarım olsun özellikleri olsun. Bu telefonu alacağım gibi görünüyor.
    Cevap ver00
  • Kerem

    Kerem - 5 Eylül 2013 18:24

    Yaşasın! Note 2'yi değiştirme vakti gelmiş :D Özellikleri muhteşem ve deri tasarımına bayıldım. Cüzdanımdan bile daha şık! Çok heyecanlandım hadi gelsin artık 25 eylül!!!! Telefon hakkında kararsız olanlar tanıtım videosunu kesinlikle izlesinler! Yok böyle bi şey abi....
    Cevap ver00
  • Samet Ak

    Samet Ak - 6 Eylül 2013 16:21

    Neden 16 gb modelini yapmamışlar anlam veremedim micro sd girişi ztn varmış. Bence yanlış bir karar. 16 gb olsa daha çok satar eminim (bu şekilde de çok satacağı kesin zatende...) Direk 32 gbden başlaması bazı insanların bütçesini çok zorlayacaktır çünkü fiyat farkı çok olcak gibi duruyo. Note 3'ü merakla bekliyordum ve alabilirdim ama bu şekilde alamicam gibi :(
    Cevap ver00
  • Lenor

    Lenor - 9 Eylül 2013 13:41

    16 modelinin olmaması aslında çok mantıklı çünkü 16gb aldığım modelde 8gb hafızanın olması beni de bir S4 kullanıcısı olarak çok sinirlendirmişti. Evet Samsung bir ton özellik eklemiş "bloatware" dediğimiz bir sürü program var sonuçta bir ton kendine has özelliği var, OS'si 1gb civarında yer tutuyormuş diğer Android telefonlarında bu kadar fazla yer tutmuyor. Bu yüzden Samsung'a çok ağır eleştiriler geldi ve 99% ihtimal bu yüzden Note 3'ün 16gbsinden vazgeçtiler. Şimdi Note 3'te de bir ton süper özellik var 16gb olsa kullanıcıya kalan hafıza 6-7 gb olsa hiç mi hiç şaşmam her ne kadar micro sd yeri olsa bile dahili hafızanın yetersizliği problem ve eminim yine çok ağır eleştiri yağmuruna tutulurdu Samsung. Mantıklı olmuş ama fiyat yüksek olcak işte :(
    Cevap ver10
    • Emre Tan

      Emre Tan - 9 Eylül 2013 14:41

      İstediği kadar micro sd yeri olsun asıl olay uygulamaları micro sd üstüne yükleme imkanı vermemesi; video, müzik ve fotoğraflar için yer oluyor ama kaç tane uygulama yüklüyorsunuz dikkat etmeniz gerek. 8gb çabucak dolar ve evet note 3te 16 gb olsa geriye 5 veya 6gb kalırdı bence de 8gblik telefonu 16gb adı altında satıp müşterilere yalan atmaktansa 16gbyi direk kaldırıp 32gb adı altında satmak daha iyi bi pazarlama stratejisi en azından geriye 25-26 gb kalsa şikayetlerin sayısında azalma olur diye düşünüyorum.
      Cevap ver00
  • Orkun

    Orkun - 9 Eylül 2013 18:30

    Doğrusu telefonu ben de çok beğendim almayı düşünebilirim de 5.7 inç ekranı düşünüyorum arama yaparken çok komik durucam sanki... Neyse bi gelsinde bakalım mağazada alırım elime. Benim ellerde küçük ya nasıl kullancam onu bilmiyom :D
    Cevap ver00
  • Joker

    Joker - 11 Eylül 2013 18:01

    Çok sağlam telefon alamicama yanarım :( Alacaklara şimdiden hayırlı olsun cidden süper telefonmuş.
    Cevap ver00
  • Montezooma

    Montezooma - 11 Eylül 2013 18:03

    Özellikleri çok iyi gerçekten. Büyük ekranlı telefonları çok seviyorum. Alacak olanlar çok düşünmesin. Ipad Mini'yi bile cebimde taşıyorum bazen :) bu rahat sığar merak etmeyin.
    Cevap ver00
Bu konuyla ilgili yazacak birşeyleriniz mi var?